locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

3 saveta za hedonizam na otvorenom

Objavljeno: 2020-07-03 11:00:56
Kategorija: Blog

Uređenje prostora na otvorenom je pravi izazov, bilo da je u pitanju dvorište, bašta ili terasa. Ali, uz prave savete, može biti pravo uživanje. Pa hajmo u zajedničku avanturu.

 

Nameštaj u skladu sa prostorom

 

Najvažnija stavka pri uređenju dvorišta ili terase je izbor odgovarajućeg nameštaja. Ako imate mali prostor ne preporučujemo masivnu garnituru, jer će vam ograničiti kretanje. Rešenje postoji, samo treba biti praktičan. Zaobiđite ljuljaške koje zauzimaju puno prostora, i opredelite se za sklopive stolice i manji sto. Dodatna mesta nadomestite tabureom i podnim jastucima. Takvi komadi nameštaja su lako prenosivi i uvek možete da promenite raspored u skladu sa trenutnom situacijom. To su ta slatka i praktična rešenja. Ukoliko imate dvorište, izbor je širi. Za manja dvorišta preporučujemo baštenske garniture ili ležaljke, dok je za veće prostore zaista sve moguće. Ukoliko imate višečlanu porodicu, volite druženja i okupljanja, sto i set od šest ili osam stolica zadovoljiće vaše potrebe. Možete i sami da napravite kombinaciju kakvu želite! Sto, trosed, fotelja i ljuljaška, zašto da ne? Sve za udobnost i uživanje na otvorenom.

Izaberi boho stil

 

Uz nameštaj i mnoštvo dekoracija, određeni prostor dobija svoj karakter. Bitno da se u njemu osećate lepo, kako biste najlepše i najkreativnije momente proveli baš tu. Pošto je u pitanju ambijent u prirodi, pod otvorenim nebom, boho stil je trenutno najpopularniji i dopada se gotovo svima. Akcenat stavite na što više prirodnih materijala, kao što su drvo, kanap, juta i pamuk. Velika, udobna garnitura i tepih sa orijentalnim šarama su dominantni komadi ovog stila.  Jastuci, jastuci, jastuci! Njih nikada dosta. Na garnituri, na stolici, na podu. Pleteni, šareni ili sa resicama. Ako imate dovoljno mesta, ubacite ljuljašku, nećete pogrešiti. Rasveta je bitan detalj, nećemo je zaboraviti. Dekorišite prostor girlandama i svećnjacima raznih dimenzija i boja. Za ekstra svetlo, tu je i podna lampa. Još samo malo cveća i zelenila i na korak smo do cilja. Dodajte cveće u raznim saksijama. Visećim, staklenim, keramičkim, kakve god zamislite. Hit su svakako viseće saksije izrađene od kanapa ili jute.

Ako pak, želite da se osamite, napravite u sličnom stilu svoj spa kutak. Nabavite ležaljku i poslužavnik koji će poslužiti za odlaganje pića, knjige ili kreme za sunčanje. Dekorišite kutak pletenim korpama za odlaganje, za dodatni jastuk ili peškir. To je mesto za vas, gde možete da se opustite i na kratko odvojite od svih. Da biste pobegli od pogleda, predlog je drveni paravan, koji je ujedno i dekorativan. Na paravan okačite viseće biljke – kaktuse, sukulente i ostale vaše omiljeno cveće. Ohladite vino, okolo postavite sveće ili mirisne štapiće da osetite tu zen fazu.

Sklad boja

 

Ako se nalazite u prirodi i okruženi ste prirodnim bojama poput zelene i boje drveta, koje su se pokazale kao savršene za odmaranje, nemojte da preterujete sa istim tonovima, da ne bi došlo do monotije. U tom slučaju poigrajte se i dodajte boje koje će uveseliti prostor, poput žute, plave ili ljubičaste. Ako ste pak na terasi ili dvorištu gde nema mnogo zelenila i preovladava sivilo, uz pomoć prirodnih i zemljanih boja poboljšajte utisak. Savet je da plava i zelena u umerim količinama nikada nisu na odmet jer asociraju na prirodu, more, i deluju potpuno opuštajuće. Odvešće vas, bar mislima, na neku tropsku destinaciju.

 

Veliki izbor Emmezeta baštenskog nameštaja pogledajte ovde.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!