locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Psihologija bašte

Objavljeno: 2020-06-01 12:17:47
Kategorija: Blog

Želiš da opremiš baštu, a nisi sigurna šta je prava kombinacija za tebe. Uredi prostor u odnosu na svoju ličnost, samo tako ćeš se osećati prijatno.

1. Bašta sangvinika

Prostori pod vedrim nebom koji su dopadljivi, veseli i služe za druženje. One su prostrane tako da se u njima može smestiti više osoba i započeti priču. Prostor bašte se tretira kao duša doma i bogatog društvenog života. Ona je pozornica puna obilja dobre zabave. Pošto se u njoj provodi dosta vremena, potrebno je opremiti je udobnim i masivnim garniturama. Takođe, baštu je potrebno dodatno ukrasiti dekoracijom i drugom opremom kako bi se osećali spokojno. Tu su uvek dobre sveće, lanterne i solarna rasveta, jer razgovori traju do duboko u noć.

 

Sangviniku treba udobna baštenska fotelja Saint Tropez po ceni 14.999 din. Centralna figura cele kompozicije je veliki drveni sto za ručanje poput baštenskog stola Majorelle po ceni od 29.999 din.

2. Bašta melanholika

To je prostor koji je kreativan i specifičan u odnosu na druge. Bašte su promišljeno napravljene da ih je uvek moguće uz malo truda transformisati za različite namene. Estetski su jako privlačne i streme ka idealu lepote. Baštenski nameštaj je interesantnih i zavodljivih linija, gotovo atipičan, a opet senzualan. Takav nameštaj izražava pravu prirodu melanholika, koja je intenzivno emotivna. U svojoj bašti melanholik nalazi pozitivne emocije, koje ga odvraćaju od tuge i stalne zabrinutosti. To je njegova oaza mira.

Dobra preporuka je metalni baštenski nameštaj. Izbor je pao na romantični set Stressa i stolicu sa rukonaslonom 3.699 din, stolicu bez rukonaslona 3.299 din. i sto 6.999 din.

3. Bašte kolerika

Nezavisne su i same sebi dovoljne. Bašta je tu da egzistira kao takva prožeta zelenilom i biljkama jer to je njena svrha. Kolerik je voljom jak i odlučan, zato mu je potreban jedan mali kutak za osamljivanje i duboko razmišljanje o danima koji predstoje. Energiji kolerika je zato potrebno malo predaha i izdvajanja od drugih pa su baš zato baštenske ležaljke idealne za ovaj tip osoba. U stanju opuštenog ležanja malo šta ga može izbaciti iz koloseka.

Upravo zato je idealna ležaljka Daytona, koja ima mogućnost podešavanja naslona.  Cena ležaljke je 18.999 din. i u cenu je uključen sivi jastuk debljine 6 cm.

4. Bašta flegmatika

Bašta je prostor za sve. Uravnotežena sredina za kuliranje. Krajnje opuštena atmosfera u kojoj je uživanje potpuno. Dodatan efekat vode i bazena imponuje svakom flegmatiku. Zato je baštenski nameštaj lagan i lako pomerljiv, jer su sve opcije uvek otvorene.

Nameštaj od PVC ratana je primerem ovom tipu osobe. Preporuka su stolice Bari po ceni od 4.999 din. Lako se slažu jedna na drugu i ne zauzimaju puno mesta, pa je na taj način lako transformisati prostor u željenu funkciju.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!