locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Infinity Dream dušek

Opis proizvoda
Cena dostave
Deklaracija
Prilozi i upustva
  • Dimenzija proizvoda
  • Dodatne informacije
  • Ambalaža
Opis proizvoda

JEZGRO: 18 cm PU pene (gustine 30 kg/m3)

PRESVLAKA: Cool Sensation* antialergijska i antibakterijska tkanina (30% viskoza, 70% poliester),prošivena hipoalergenim ekološkim vlaknima (350gr/m2), zimska strana prošivena MEMORY pena visine 4 cm (50kg/m3).

Bočne strane: dekorativna tkanina (100% poliester)

UKUPNA VISINA DUŠEKA: 24 cm
NAPOMENA: namenjen ortopedskim podnicama sa mogućnošću provetravanja sa manjim razmakom između letvica

*cena se odnosi na 1 dm2*

TVRDOĆA: srednje mekan

 

KADA KUPITI DUŠEK OD MEMORY PENE

Memory pena je materijal na bazi poliuretana nastao i razvijen u laboratorijima NASA-e. Najpre je primenjen u izradi medicinske opreme dok je za masovniju proizvodnju postao dostupan tek poslednjih nekoliko godina i to prvenstveno u izradi kvalitetnih dušeka i jastuka.
Termoelastična pena ima svojstvo da reaguje u dodiru sa toplotom. Na nižim temperaturama je čvrsta a pod uticajem telesne toplote "mekša" pa se postepeno oblikuje i prilagođava položaju i težini tela spavača. Tako je rasterećenje pritiska gotovo potpuno. Osećaj spavanja na takvoj podlozi često se opisuje kao osećaj bestežinskog stanja! Kod promene položaja tela tokom spavanja podloga se ponovo lagano prilagođava pa je okretanje usled neudobnog pritiska na ovoj  podlozi znatno smanjeno. Memory dušek od visokoelastične pene ima izvrstan antidekubitalni učinak i pravo je rešenje za probleme obamrlosti, utrnulosti i bolne ukočenosti do kojih dovodi loša površinska cirkulacija.
Dušeci od visokoelastične pene imaju veću gustinu od ostalih poliuretanskih dušeka zbog čega su teži i tvrđi na prvi dodir. Od gustine zavisi i brzina kojom reaguje na toplotu tela – što je gustina veća pena reaguje sporije i oblikuje se postepeno.
Dušek od memorijske pene osetljivim osobama garantuje smanjenje bolnog površinskog pritiska a dinamičnim osobama nudi mogućnost izbora. Dugovečan je i lagan za održavanje.

Kod:
g1infinitydream

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!