• Postanite član Emmezeta kluba!

  • Registrujte se

Prijavite se na newsletter

Lista želja

« još proizvoda u kategoriji Dušeci

Black Edition No.2 HC dušek 180x190x24 cm

Cena: 45.999,00 RSD

Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…

Black Edition No.2 HC dušek 180x190x24 cm

Cena: 45.999,00 RSD

Samo u prodavnici

Dodaj u listu želja

  • Kod: 624991
  • Kako odabrati odgovarajući dušek? Saznajte ovde
  • Kako produžiti vek trajanja dušeka? Saznajte ovde

Dimenzije

  • Širina: 180,00 cm
  • Dubina: 190,00 cm
  • Visina: 24,00 cm

Dodatne informacije

  • Težina: 30,00 kg
  • Montaža: Proizvod nije montiran

JEZGRA: 7 zonska  PU pena (25kg/m3) visine 15 cm + 7 zonska MEMORY pena (50kg/m3) visine 6 cm.
PRESVLAKA: dekorativna tkanina HC CARE* (100%PES) sa zatvaračima i ušivenim ručkama za lakšu manipulaciju, navlaka se može jednostavno skinuti i oprati na 40°C.
VISINA DUŠEKA: 24 cm

NAPOMENA: namenjen ortopedskim podnicama sa mogućnošću provetravanja sa max. razmakom između letvica do 4 cm
TVRDOĆA DUŠEKA: srednje tvrdi
HY CARE* luksuzna tkanina sa zaštitom protiv gljivica, bakterija i neugodnog mirisa.

KADA KUPITI DUŠEK OD MEMORY PENE
Memory pena je materijal na bazi poliuretana nastao i razvijen u laboratorijima NASA-e. Najpre je primenjen u izradi medicinske opreme dok je za masovniju proizvodnju postao dostupan tek poslednjih nekoliko godina i to prvenstveno u izradi kvalitetnih dušeka i jastuka.
Termoelastična pena ima svojstvo da reagira u dodiru sa toplotom. Na nižim temperaturama je čvrsta a pod uticajem telesne toplote "mekša" te se postepeno oblikuje i prilagođava položaju i težini tela spavača. Tako je rasterećenje pritiska gotovo potpuno. Osećaj spavanja na takvoj podlozi često se opisuje kao osećaj bestežinskog stanja! Kod promene položaja tela tokom spavanja podloga se ponovo, lagano prilagođava pa je okretanje usled neudobnog pritiska na ovoj je podlozi znatno smanjeno. Memory dušek od visokoelastične pene ima izvrstan antidekubitalni učinak i pravo je rešenje za probleme obamrlosti, utrnjenosti i bolne ukočenosti do kojih dovodi loša površinska cirkulacija.
Dušeci od visokoelastične pene imaju veću gustinu od ostalih poliuretanskih dušeka zbog čega su teži i tvrđi na prvi dodir. Gustina utiče i na brzinu kojom reaguje na toplinu tela – što je gustina veća pena reaguje sporije i prilagođava se postepeno.
Dušek od memorijske pene osetljivim osobama garantuje smanjenje bolnog površinskog pritiska a dinamičnim osobama nudi mogućnost izbora. Dugovečan je i lagan za održavanje.

 

Imate pitanje u vezi sa ovim proizvodom?

Pitajte nas online ili
pozovite 011 22 59 211

(Cena poziva po standardnom cenovniku operatera)

Öeko-tex standard 100

Öeko-tex standard 100

“Öko-Tex Standard 100” je normativni sertifikat koji izdaje Međunarodno udruženje za istraživanje i testiranje na području tekstilne ekologije (Oeko-tex / Öko-Tex). Ovaj seritfikat potvrđuje da su materijali i boje bezopasne za ljudsko zdravlje, kao i da nisu štetne za udisanje i u direktnom dodiru s kožom. Sertifikatom se reguliše količina dozvoljenih supstanci i zabranjuje se upotreba štetnih kancerogenih i alergenih pigmenata i tečnosti, štetnih učvršćivača i kiselina, hlora, kalaja i teških metala, kiselina i pesticida. Sve što može naštetiti vašem zdravlju je strogo zabranjeno i kontrolisano pomoću ovog međunarodnog sertifikata.