Emmezeta podrška borbi protiv raka dojke

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Svaka žena treba da zna da je prvi oblik prevencije rano otkrivanje bolesti. Rak dojke može da se javi u bilo kojoj životnoj dobi, a sve češće i kod mlađih devojaka. Zato je edukacija neophodna.

Zajedničkim snagama povećajmo svest i podstaknimo žensku populaciju o učestalosti i težini ove bolesti uz naglašavanje važnosti ranog otkivanja iste. Nekad je i mali korak bitan, čim pročitaš ovaj tekst obrati se najbližoj ženskoj osobi, komunikacija vodi ka delovanju, to je prvi korak, podstaknuti svest.

Emmezeta želi da podstakne sve žene na samopregled i redovne preventivne preglede, ali i naglasi važnost lečenja obolelih od raka dojke.

Upravo zato Emmezeta obeležava Dan zdrave dojke u svojim prodajnim centrima, gde će donirati 1% ukupnog prometa ostavrenog na dan 15.10.2021. organizaciji Evropa Dona Srbija.

Evropa Dona je nevladina i neprofitna organizacija, čiji su ciljevi edukacija žena o zdravlju dojki, značaju ranog otkrivanja i sprečavanja pojave raka dojke, uz zalaganje za poboljšanje kvaliteta lečenja i rehabilitacije obolelih.

Drage žene zajedničkim snagama možemo više! Preventivni pregled spašava život!

Objavljeno 05.10.2021.