locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

3 ideje: uradi sam dekoracije

Objavljeno: 2020-12-09 14:17:47
Kategorija: Blog

Idealno je vreme da se malo zabavimo! Bar na nekoliko trenutaka ne pomišljajte na obaveze, probleme i brige... Vreme je da pokažete da i vi možete biti sam svoj majstor!

Pripremili smo tri mini „uradi sam“ zadataka i sada je na vama red da zasučete rukave, proučite o čemu se radi i na kraju, trk u Emmezetu po sve što vam je potrebno kako bi vaš dom bio bogatiji za novogodišnje dekoracije koje možete da napravite sami.

Verujte nam, toliko je jednostavno da se čak i oni malo manje kreativni pojedinci mogu lako da se upustite u ovu „avanturu“. Pokušajte udružiti snage i sa svojim mališanima koji će sigurno uživati u maloj novogodišnjoj radionici, a na kraju svima mogu da pokažu svoja mala remek dela. Uz to ovo je savršen način za zabavno vreme provedemo kod kuće.

Krećemo!

Staklena zvona

 

Tako jednostavno, a tako čarobno! Za ova malena staklena novogodišnja zvona potrebno vam je:

 

Podmetači za čaše Wood 4 kom 

Čaša Sublime za sok, 450 ml, set 4 komada 

Čaša Sublime za sok, 590ml, set 4 komada 

Ukrasna traka Velvet 100cm više boja 

I na kraju, za sadržaj unutar zvona, odaberite neke od pregršt novogodišnjih dekoracija, samo pripazite na veličinu kako bi figurice stale u čašu. To može da bude mali Krcko Oraščić, dekorativno cveće, sitne kuglice, ukrasi za jelku raznih oblika. Odabir je na vama, uključite maštu i napravite novogodišnje zvono po svom ukusu!

Podmetač okrenite tako da gornja strana bude bez natpisa i na podmetač postavite figuricu. U zavisnosti od visine same figurice odaberite veću ili manju čašu kojom ćete poklopiti figuricu na podmetaču. Još vam samo preostaje da spoljni deo čaše obmotate ukrasnom trakom i ta-daaa, vaše čarobno novogodišnje zvono je gotovo!

Ram? Ili venac? Ili ipak ram?

 

Za ovaj netipični venac potrebno vam je:

 

Ram za sliku Vita beli dimenzija 30x40cm 

Ukrasna traka Velvet 100cm više boja 

Kuglice za jelku ili bilo koja druga viseća dekoracija 

Dekorativna grana

Malo tanke žice za pričvršćivanje eukaliptusa na ram

Malo lepljive trake za pričvršćivanje trake na ram

Uprkos svojoj lepoti, već duže vreme, novogodišnji venci nisu uvek okrugli. Probajte da pretvorite običan ram za slike u prekrasnu novogodišnju dekoraciju, koju ćete obesiti na ulazna vrata, zid u trpezariji ili možda u ulazni hodnik.

 

Iz rama izvadite staklo i zaštitnu pozadinu tako da ostane prazan. Isecite 3 trake različitih dužina i na svaku obesite kuglicu ili figuricu po izboru. Tako pripremljene trake poređajte po veličini i pričvrstite ih sa gornje zadnje strane rama lepljivom trakom.  Na 2, 3 ili 4 grane eukaliptusa (želite li bogatiju ili jednostavniju verziju) presavijte donji deo stabljike, na tom mestu spojite žicom i sve zajedno pričvrstite žicom za ram. Igrajte se bojama rama, različitim dimenzijama visećih dekoracija i napravite svoje malo remek delo.

Ko kaže da su staklene posude samo za lešnike, orahe ili brašno?  Staklene posude su savršene za male novogodišnje dekoracije, koje će upotpuniti bilo koju prostoriju u vašem domu. Priznajte, izgledaju baš simpatično, a tako ih je jednostavno napraviti!

Staklene posude napunite do željene visine veštačkim snegom i dodajte unutra dekoraciju ili za minimalistički ukras, po želji, samo grančicu-dve jelke. Srebrnu ivicu poklopca posude obmotajte svilenom trakom i male snežne dekoracije su spremne!

Za pregršt dodatne inspiracije i prazničnu ponudu kliknite OVDE. Ko zna, možda otkrijete u sebi pravog „uradi sam“ stručnjaka! Zapamtite, bitno je samo da uživate u izradi i pustite mašti na volju.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!