locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Baštenska idila

Objavljeno: 2020-07-03 10:06:29
Kategorija: Blog

Kada opremaš svoj prostor pod otvorenim nebom šta pre biraš: ljuljašku, ležaljku, set stola i stolica ili garnituru? Emmezeta je pripremila par ideja za baštensku idilu u tvom domu.

 

Ljuljaške

 

Baštenske ljuljaške postaju sve popularnije! Kako zbog estetike, tako i zbog neverovatne udobnosti. Ta mala viseća gnezda odlična su da se ušuškaš, blago ljuljaš na povetarcu i uživaš čitajući omiljenu knjigu. Vrlo lako možeš da im promeniš poziciju i biraš da li želiš da se sunčaš, sakriješ u hladu, ili samo uživaš u pogledu. Pozitivna strana ljuljaški je dizajn, koji odgovara i spoljnjem i unutrašnjem prostoru, pa nakon sezone na otvorenom, možeš da je premestiš u kutak u dnevnoj sobi ili zatvorenoj terasi i uživanje se nastavlja. Jedina mana je što ljuljaške nisu sklopive i za njih je potrebno da imaš veći prostor.

Ležaljke

 

Postoji više vrsta ležaljki, koje se izrađuju od različitih materijala, veličina, neke su i sklopive. U obliku stolice ili kreveta, varijacija je mnogo. Ako voliš da se opružiš, možda i malo dremneš, ovo je pravo rešenje za tebe. Ležaljke nude potpuno opuštanje u prirodnom okruženju i svojevrsni time out od užurbane svakodnevnice.
Lako su prenosive, pa možeš da pobegneš u hlad ili uživaš na suncu. Ukoliko radiš od kuće, čak će i rad biti udobniji i relaksiraniji. Potreban je samo baštenski jastuk za mekši i udobniji osećaj.

Baštenska trpezarija

 

Ako više voliš da provodiš vreme u druženju sa porodicom i prijateljima, potreban ti je veliki sto i stolice. Tada bašta postaje mesto okupljanja, gde se provodi kvalitetno zajedničko vreme. Ispijanje jutarnje kafe ili večera u društvu, bitno je da smo zajedno. Idealni kutak za beg od gradske gužve i uživanje u svojoj oazi. Baštenski sto i stolice trebaju da budu od čvrstih materijala, postojane i kvalitetne izrade. Neko se opredeljuje za drvo, metal, neko za ratan, neko pak za plastiku. Svaki od navedenih materijala imaju svoje prednosti i izdržljivi su, samo je potrebno da ih dobro zaštitiš i održavaš prema uputstvima. Nabavi za svaki slučaj suncobran i kutak za druženje je spreman!

Baštenske garniture

 

Za opuštenije ćaskanje tu je mini dnevna soba na otvorenom. Ležernije sedenje na udobnim sofama i jastucima. Za sve one koji vole komfort, ali i duži boravak u spoljnjem prostoru - tu je bogata ponuda baštenskih garnitura i setova. Ukoliko imaš dovoljno prostora, opredeli se za neku od sjajnih garnitura i nećeš pogrešiti. Uz garnituru odlično ide mali stočić koji možeš lako da premeštaš i gde možeš da odložiš piće i knjigu. Ukoliko si tip koji voli estetiku, uživaćeš u dekorisanju mini oaze na otvorenom. Tepih, svećnjaci, ukrasni jastuci, lampice... pusti mašti na volju!

 

Ponudu baštenskog nameštaja i dekoracije pogledaj ovde.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!