locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Biraj najkvalitetnije - turski pamuk

Objavljeno: 2020-06-01 12:49:59
Kategorija: Blog
Oznake: peškiri, pamuk, kupatilo,

Pamuk je prirodno, pahuljasto i savitljivo vlakno, koje raste na biljci, pa se upleteno u niti koristi za izradu odeće. Postoji mnogo vrsta pamuka koji se koriste za izradu raznih vrsta odeće, posteljine, tkanina i peškira. Najpoznatija vrsta pamuka je turski pamuk, koji se koristi za stvaranje neverovatnih vrsta tkanina.

Šta je turski pamuk?

To je najkvalitetniji pamuk. Sastoji se od dugih vlakana, zbog kojih je tkanina u koju su utkana jača, glađa i trajnija, a samim tim i kvalitetnija. Značajna karakteristika turskog pamuka je ta što sa višestrukim pranjem tkanina postaje mekša, glađa i jača. Svi znamo za odeću i čaršave od turskog pamuka, ali ipak je turski pamuk najpoznatiji po visokokvalitetnim, mekanim i laganim peškirima.

Zašto je najbolje koristiti peškire od turskog pamuka?

Tuski pamuk se koristi za izradu peškira, poznatih po udobnosti i izdržljivosti, kao i po upijanju i luksuznosti. Peškir izrađen od turskog pamuka pruža maksimalan kvalitet tkanine, odlično upijanje i brzo sušenje. Zahvaljujući dugim, kvalitetnim vlaknima tuskog pamuka, posebnom obrađenim u procesu proizvodnje, peškir i nakon duže upotrebe ne gubi svoj oblik, mekoću i kvalitet.

Nega i održavanje peškira

Kako bi se vek trajanja, kao i sama svojstva peškira produžili, savetujemo da izbegavate upotrebu omekšivača prilikom pranja. Omekšivač se zadržava u vlaknima, pa u kombinaciji sa tvrdom vodom, čini peškire tvrdim, što utiče na njegovu sposobnost upijanja.
Radi dodatne nege i da bi vaši peškiri bili još mekši, nakon nekoliko pranja u pregradu za omekšivač, možete da dodate kašičicu sode bikarbone ili malo belog sirćeta.

Kako odabrati peškir od turskog pamuka?

Najlakše je proceniti peškir prema njegovoj težini, koja je poznatija kao GSM – gram po kvadratnom metru.
Peškiri sa 300 do 400 gsm su najbolji u kuhinji ili teretani, budući da oni imaju manju težinu od peškira koji se koriste nakon tuširanja.
Za svakodnevnu upotrebu idealni su peškiri od 400 gsm i više, a ukoliko želite veću udobnost i luksuznost izaberite peškire koji su 500 gsm i više.

Istraži kvalitet turskog pamuka! Iz ponude izdvajamo:

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!