locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Doručak se vratio u naše domove!

Objavljeno: 2020-06-01 12:48:10
Kategorija: Blog

Dugo nismo imali vremena za pravi porodični doručak. Uvek se negde žuri. Posao, vrtić, škola, razne obaveze. Svratimo do najbliže pekare, gricnemo nešto na brzaka, neretko ga i preskočimo. A zapravo, svi znamo da je doručak najvažniji obrok u toku dana.
Konačno imamo priliku za to. Priliku da okupimo porodicu oko stola, gde kruži miris domaćih kiflica, palačinki, sveže ceđenog soka i kafe. Imamo priliku da usporimo i uživamo u tako naizgled jednostavnoj stvari.  Čak i ako niste ljubitelj doručka, takva atmosfera prija svima.

Kvalitetna priprema

Da bi hrana ispala što ukusnija, birajte kvalitetno posuđe. Neizostavni deo menija su jaja, na razne načine. Zbog toga, potreban je dobar tiganj sa nelepljivim dnom. Osim jaja, volimo proje, palačinke i mafine. Pripremu nam je olakšao kalup za mafine, koji ukoliko je kvalitetan, ne moramo da premažemo uljem i tako dobijamo zdraviji doručak. . Ako ste od onih kojima više prija laganiji doručak, evo vrlo jednostavnog recepta. Potrebna su samo dva-tri sastojka. Umesto brašna, pomešajte bananu sa dva jaja i napravite palačinku. Da biste je osvežili od gore dodajte maline ili neko drugo omiljeno voće.

Od napitaka tu su sveže ceđeni sokovi, čaj i kafa. Zahvaljujući malim kućnim aparatima, priprema postaje prava zabava! Napravite omiljeni mix od grejpfruta, limuna, narandže, jabuke ili drugog voća. Kada je u pitanju kafa, uz razne aparate za pripremu kafe, postajete pravi barista! Ispunićete želju svakom članu porodice, bilo da piju espresso, nes ili domaću kafu.

Uživaj u dekorisanju

Sve je popularanije dekorisanje trpeze. Kuhinjski tekstil postao je nezamenjiva stavka. Od stolnjaka, ubrusa, krpa, podmetača, pa do kecelje i rukavica kako bi i domaćin ili domaćica bili u tonu. Širok je izbor dezena kada je kuhinjski tekstil u pitanju. Elegantni, cvetni, sa kuhinjskim motivima ili sa šaljivim porukama. Uz samo par detalja, sto dobija potpuno drugačiji izgled. Dodajte pletenu korpicu za hleb, cvetne salvete i za svakog ukućana različitu šolju. Stolnjaci, šareni podmetači, kombinovanje različitih dezena tanjira – sve je dozvoljeno.

Prijatno!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!