locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Drveni stočić za kafu se uklapa u svaki dnevni boravak

Objavljeno: 2022-06-23 12:43:42
Kategorija: Blog

 

Možete li da zamislite dnevnu sobu bez stočića za kafu? Verovatno ne. Međutim, da li će takav komad nameštaja biti prikladan za bilo koju dnevnu sobu? U kojoj dnevnoj sobi će se drveni sto za kafu najbolje uklopiti? Hajde da proverimo zajedno!

 

Komad nameštaja koji privlači pažnju - drveni sto za kafu

 

Sto za kafu od drveta je jedinstven komad nameštaja. Prirodno drvo je graciozan i elegantan materijal, izuzetno izdržljiv i jak. Drveni nameštaj nikada ne izlazi iz mode i uživa veliku pažnju. Raznolikost boja i dezena olakšava odabir nečeg neobičnog i zanimljivog. Istovremeno, drveni modeli se lako prilagođavaju različitim aranžmanima, tako da je lako kreirati enterijere u neobičnim stilovima.

Ipak, drveni sto za kafu ne treba predstavljati kao samostalan element, već bi bilo dobro da ga okružite drugim drvenim nameštajem. U našoj prodavnici možete da pronađete atraktivne garniture drvenog nameštaja za dnevnu sobu.

Dnevna soba bez stočića? Ne! Na njemu su odloženi razni predmeti; daljinski upravljač za TV, knjiga ili šolja. Veliki ili mali stolovi za dnevnu sobu je nameštaj koji će odlično funkcionisati posebno u nekoliko tipova enterijera. Pogledajte koji stilovi enterijera će imati koristi kada u njih postavite drveni sto za kafu.

 

 

Drveni stolovi za kafu u skandinavskom enterijeru

 

U skandinavskom stilu se cene jednostavnost i funkcionalnost - jednostavni oblici i prirodni materijali. Pravougaoni ili okrugli drveni klub stočići će se uklopiti u takve enterijere. Postavite ga ispred kauča ili ugaone sofe ili ga koristite da napravite mali i zanimljiv prostor za sedenje.

Modeli od svetlog drveta. U slučajevima kada ostali elementi aranžmana nisu baš ujednačeni, beli stočić će doprineti ukupnom izgledu. Odlučite se za modele jednostavnih oblika, i na to obratite posebnu pažnju pri izboru stočića za kafu, jer previše komplikovan, elegantan sto može da naruši mir u skandinavskim dekoracijama.

Dobro je da izabrani stočić ima vidljive godove drveta. Visina stočića za skandinavske enterijere može da varira, ali je dobro odlučiti se za niže modele.

 

Industrijski stil i drveni sto za kafu

 

Industrijski stil dobija sve veću popularnost i sve više ljudi se odlučuje za ovaj stil uređenja enterijera. Ovaj moderan stil uvodi opremu sa velikom funkcionalnošću, jednostavnom, ali zanimljivom estetikom i velikom pogodnošću korišćenja. Upravo takav treba da bude sto za kafu. Industrijski stil obiluje kombinacijom drveta i metala, pa bi stočić za dnevnu sobu trebalo da bude kombinacija ova dva materijala.

Savršen sto za kafu u stilu potkrovlja biće proizvod sa jednostavnom, strogom strukturom. Obično je to prilično debela drvena ploča postavljena na metalne, geometrijske noge. Kombinacija drveta i hromiranog metala stvara jedinstven proizvod.

U industrijskoj dnevnoj sobi mogu se postaviti stolovi za kafu različitih veličina. U velikom dnevnom boravku nema straha od postavljanja većeg koji će svojom veličinom podsećati na drvene trpezarijske stolove. U manjoj dnevnoj sobi sto podesite tako da ne dominira celim prostorom.

 

 

Moderan, minimalistički drveni sto

 

Jedinstveni i jednostavni oblici drvenih stolova omogućiće im da se bolje uklope u moderne enterijere. Dobro će se uklopiti drveni sto sa staklenom pločom, ali i oni ofarbani u belo, visokog sjaja.

 

Drveni stolovi u rustičnom i vintidž stilu

 

Materijal koji ne može izostati u rustičnom i retro stilu svakako je drvo. Odabrati pravi sto za ovu vrstu enterijera neće biti teško - većina modela odgovara, kako jednostavnih, tako i malo maštovitije konstruisanih.

U vintidž stilu će se uklopiti stolovi na visokim, ali tankim nogama sa okruglom pločom. Za rustični enterijer možete da odaberete nešto teže, masivnije stolove. Izuzetno je važno da stočić odgovara ostatku nameštaja, pa vam savetujemo da kupite sto kada opremate ceo dnevni boravak. Asortiman je raznolik, tako da je lako izabrati nešto jedinstveno.

 

 

Drveni sto za kafu u glamur stilu

 

Kakva je kombinacija drveta i glamura? Savršena! Drveni stolovi u dnevnoj sobi su neophodni, a bilo bi dobro da su beli i po mogućnosti visokog sjaja. Crni modeli će takođe odgovarati.

Modeli sa pločom stola svetle boje i dezenom od prirodnog drveta mogu da izgledaju dobro, ali morateda zapamtite da se donji deo nameštaja odnosi na klasična rešenja. Obično je ofarbana u belo i odlikuje se određenim ukrasom.

 

Klasična dnevna soba sa drvenim stočićem za kafu

 

Stočić za kafu koji je dekorativan je odličan izbor za dnevni boravak u klasičnom stilu. Masivni, teški modeli će se uklopiti u masivni nameštaj, vitrine ili ormare. Obično se postavljaju pravougaoni, kvadratni ili okrugli stolovi, jer modeli koji imaju nepravilan oblik, kao u skandinavskom stilu, mogu poremetiti raspored.

U klasičnoj dnevnoj sobi nameštaj treba da čini koherentnu celinu, tako da izgled stočića mora da bude u skladu sa ostatkom opreme. U takvim enterijerima minimalizam se ne računa, već elegancija i sjaj, pa se koriste više dekorativni modeli.

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!