locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Industrijski stil

Objavljeno: 2021-01-26 08:29:38
Kategorija: Blog

Ono što je nekada bila posledica finansijske krize, danas je znak moći. Verovali ili ne, industrijski stil kao takav u početku nije bio stil, ali ga je splet okolnosti doveo do stvaranja jednog od najpoznatijih i najpopularnijih stilova uređenja.

Odlike ovog stila su kombinacija metala, crne boje i drveta, nedovršen, sirov i istrošen izgled, a kombinacija drveta i crne boje je neizostavan deo prilikom uređenja prostora u industrijskom stilu. Većina smatra kako je ovaj stil previše muževan, ali mi ćemo vam pokazati da on može biti i nežan ako mu se pristupi ispravno.

Kombinacija masivnog drveta i crne boje deluje moćno i odvažno. Naravno, ako ste jedni od onih kojima se taj stil sviđa, ali ga ipak želite malo omekšati ili ublažiti pokušajte sa ovim trikovima:

 

  1. Koristite svetliju tkaninu sa grubljim izgledom.

Ovde imate prostora da se poigrate sa materijalima kremastih tonova. Možete da ubacite  jastučić, ćebe ili zavesu. Ovi detalji će definitivno podići tamne tonove kojima treba kontrast.

 

  1. Postavite vaze sa zelenim biljkama kao što su kaktusi, sukulenti i slično.

Biljke su uvek najbolji način ako želite da osvežite prostor. U slučaju da ste tip osobe kojoj ne uspeva održavanje cveća – za vas je najbolje rešenje veštačko cveće. Ono je tako jednostavno i ne zahteva održavanje i pritom izgleda realno, dekorativno i lepo.

 

  1. Ubacite tepih koji prostor čini toplijim.

Tepisi svakom prostoru daju „homey feeling“. Ako imate puno braon nijansi i tonova, jedan od boljih izbora je smaragdno zeleni ili bež čupavi tepih. Tepisi od jute su zbog svoje boje i grubljeg izgleda odličan izbor za uređenje u industrijskom stilu.

  1. Dodajte jarku boju.

Industrijski stil dobro podnosi jarke boje kao što su crvena, zelena, žuta ili plava. Ubacite neki zanimljiv zidni sat, vazu ili stonu dekoraciju u boji kojom ćete razbiti tamne i teške tonove drveta i metala.

 

  1. Postavite na zid tapetu.

Tapete su odličan način kojim možete naglasiti zid. U prostoriju u industrijskom stilu možete ubaciti tapetu koja imitira cigleni zid u sivoj boji. Tako nećete gušiti prostor tamnim bojama, već ćete ga otvoriti koristeći svetliju tapetu.

 

  1. Birajte nameštaj sa svetlijim drvom.

Tamno drvo može izgledati prenapadno, ali ako tek planirate da opremite svoj dom u industrijskom stilu, tada vam savetujemo da kombinujete svetlije nijanse drveta sa crnim metalom. Na primer: otvoreni regali čistih linija koje ne zagušuju prostor i crni metalni stočići sa pločom od svetlog drveta ili pak zidne police koje imitiraju komad drveta.

Za kraj možemo zaključiti da je najvažnija stavka industrijskog stila – balans. Balansirajte prozračne materijale i rasvetu, prirodne boje i nameštaj koji neće zagušiti prostor.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!