locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Kako održati red u predsoblju?

Objavljeno: 2022-08-19 09:38:48
Kategorija: Blog

 

Razbacane cipele, jakne i kaputi gomilaju se na vešalicama, kišobrani koji skupljaju prašinu u uglu hodnika, tašne i rančevi razbacani – slika je koju verovatno niko od nas ne želi da vidi u svom hodniku. Nije uvek lako održavati red, naročito kada je u pitanju mali prostor. To je težak zadatak, ali ne i nemoguć!

Ako vas zanima kako urediti funkcionalan hodnik gde će sve imati svoje mesto, pročitajte članak. Naši stručnjaci su pripremili pregled nameštaja i dodataka koji će jednom zauvek promeniti hodnik i učiniti ga urednim i funkcionalnim.

Oprostite se od haosa u vašem hodniku i uredite ga tako da postane izlog vašeg stana.

 

 

Vodite računa o funkcionalnom nameštaju!

 

Najvažniji element dekoracije svakog ulaznog hodnika je nameštaj. Problem je što ne biramo uvek prave elemente, a kao rezultat toga, hodnik postaje skučen i nefunkcionalan. Predimenzionirani i masivni ormari, iako naizgled praktični, nikako nisu pogodni za svakodnevnu upotrebu. Bolje ih je zameniti setom nameštaja za hodnik, koji se sastoji od nekoliko nezavisnih modula.

Kompaktan ormar za odeću, ormar za cipele sa udobnim sedištem, elegantna i ergonomska komoda, zidna vešalica i veliko ogledalo - ovo je komplet koji ne samo da će lepo ukrasiti unutrašnjost, već će vam pomoći da predsoblje dovedete u red i održite čistim.

 

 

Stručnjak savetuje!

 

Ako imate mali i uzak hodnik, koristite veliko ogledalo koje će optički uvećati i ulepšati prostor. Takođe uzmite u obzir nekoliko nezavisnih tačaka svetlosti. Ako je dobro osvetljen, hodnik će izgledati mnogo veći.

 

 

Kako koristiti nameštaj za održavanje reda u hodniku?

 

O nameštaju vredi razmišljati već u fazi projektovanja stana, tada je najlakše organizovati i planirati ceo prostor.

Jedan od najvažnijih komada nameštaja u hodniku je cipelarnik. I evo jednog važnog saveta. Izaberite garderobu u kojoj svi članovi porodice mogu da čuvaju svoje cipele. Najčešća greška je kupovina male elegantne garderobe koja lepo izgleda, ali ništa više. U praksi se ispostavlja da u malom ormanu obično ima samo nekoliko pari cipela, dok su ostali razbacani po hodniku.

Nakon ulaska u stan ili kuću, praksa je da se ne skidaju samo cipele, već i odeća - stoga je prirodno da se stvari okače na vešalice. Teško je zamisliti sobu bez zidnih ili podnih vešalica. Koje su bolje?

Najfunkcionalniji i stabilniji modeli su oni koji su pričvršćeni direktno na zid. Zidne vešalice nude mnogo mogućnosti za odlaganje odeće, posebno ako imaju nekoliko redova kuka.

 

 

Imajte podnu vešalicu u rezervi

 

Takođe nije na odmet da se negde u stanu ili kući drži i podna vešalica koja može poslužiti za kačenje jakni tokom većih porodičnih ili društvenih okupljanja. Ovu ulogu može da preuzme i ormar opremljen štapom i brojnim vešalicama.

Dobra ideja je i da u kući postavite stalak za kišobrane.

 

 

Komoda - komad nameštaja za svaki enterijer

 

Komoda je jedan od komada nameštaja koji može obavljati nekoliko funkcija u hodniku. Cipele, kape, šalovi, rukavice i sitni predmeti kao što su ključevi mogu se odložiti. Komoda je i element dekoracije koji unosi dašak elegancije i modernog dizajna u enterijer i praktičan je komad nameštaja koji krasi hodnike širom sveta.

Komoda postavljena uz zid postaće kraljica enterijera ako se iznad nje okači veliko ogledalo. Zapamtite da će ovaj par raditi u skoro svakom stilu sobe.

 

 

Garderoba ili ormar u hodniku?

 

Kao što smo ranije spomenuli, prilikom izbora garderobe dobro je voditi računa da ne zauzima previše korisnog prostora. Ormar će biti idealno rešenje za velike hodnike, dok su manje sobe bolje opremljene manjim ormanom za obuću i odeću. Ako se odlučite za garnituru nameštaja, ona uključuje i garderobu. Nameštaj neće biti veliki, ali će sigurno biti dovoljno funkcionalan.

 

 

Otirač će pomoći u održavanju čistoće

 

Naravno, ne pomaže samo nameštaj da se hodnik održi urednim. Svako od nas je sigurno doživeo situaciju kada je jednog oblačnog jesenjeg dana, po povratku kući, sa sobom doneo blato, pesak ili vodu. Takve situacije nažalost nisu retke. A da biste izbegli takve situacije, razmislite o postavljanju prostirke neposredno pred ulazna vrata ili unutra. Ovo je praktičan i jeftin element koji će vam uspešno pomoći da pod u stanu bude što čistiji.

Pravilno odabran otirač koji se uklapa u stil enterijera može postati zanimljiv ukras koji će naglasiti karakter enterijera. Vremena kada su otirači bili neželjeni i ružni element, a ne ukras, padaju u zaborav, a danas uz njihovu pomoć možete kreirati jedinstven ulaz u stan ili kuću.

 

 

Koji otirač odabrati?

 

Prilikom izbora otirača, pored estetskih vrednosti, potrebno je obratiti pažnju i na materijal od kojeg je napravljen. Posebno se preporučuje da je to podloga protiv klizanja.

 

 

Stručnjak savetuje!

 

Ako ste pedantni i čistoća vam je prioritet, idealno rešenje će biti dve nezavisne prostirke. Jedan neposredno ispred ulaznih vrata, a drugi unutra.

 

 

Dodatni pribor za hodnik

 

Postoji mnogo praktičnih uređaja i dodataka koji su kreirani sa ciljem održavanja i ukrašavanja hodnika. Šta je vredno pažnje? Po našem mišljenju, evo najboljih organizatora hodnika.

 

 

Stalak za kišobrane

 

Naš prvi predlog je funkcionalno postolje za kišobran. Ovaj mali komad omogućava praktično i uredno skladištenje čak i nekoliko kišobrana. Imaju različite oblike, šare i boje. Sigurno ćete pronaći onaj koja će se savršeno uklopiti. Stalak za kišobran štiti pod od prljavštine i vode iz kišobrana i sprečava moguće zagrevanje vode na panelima.

 

 

Kutija za ključeve

 

Ljubitelji reda će svakako ceniti elegantnu kutiju za ključeve, koja će nas spasiti od svakodnevnih, paničnih potraga za ključevima, a ključevi će biti estetski odloženi.

 

 

Pletena korpa za druge sitnice

 

Mala ili veća, pletena ukrasna korpa koja može da stoji pored ogledala, na primjer, na komodi – tu svaki ukućanin može da stavi svoje stvari i druge sitnice koje su mu potrebne pre izlaska – češalj, ruž ili traka za kosu.

Hodnik ili predsoblje je prvo mesto koje vidite nakon što pređete prag. Upravo iz tog razloga treba da bude čist i uredan. Uredna i dobro organizovana soba neće biti samo prijatna, već i funkcionalna.

 

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!