locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Kako se prilagoditi radu od kuće?

Objavljeno: 2020-05-26 13:42:24
Kategorija: Blog

Rad od kuće u ovo digitalno doba sve je popularniji. Neki ga praktikuju već duže vreme, a mnogi od vas sada su se silom prilika našli pred tim izazovom. Šta je potrebno? Bar ono osnovno - internet, laptop ili dektop računar, kao i radni sto i kancelarijska stolica. Mislite pre svega o udobnosti prilagođenoj vašim potrebama. Kako bi vam rad od kuće bio prijatan, ali i kako bi zadržali produktivnost koju postižete na radnom mestu, pokušajte da zadržite neke sličnosti sa svojom dosadašnjom radnom rutinom.

Ako ste trebali da budete za svojim stolom u 8:00, nemojte da se budite u 7:59. Dajte sebi malo vremena, popijte kafu na miru , napravite doručak. Obucite se. Raditi u pidžami zvuči super, ali imaćete osećaj lenjosti i opuštanosti. Osim toga, ako započnete poslovni poziv i greškom pritisnete dugme za video  :)

Važno je i stvaranje "kancelaijskog okruženja". Pokušajte da postavite svoj radni prostor u dobro osvetljenu sobu sa što više prirodnog svetla. Po mogućnosti negde gde nećete smetati ostalim ukućanima, jer i oni imaju svoje obaveze.

Ukoliko kod kuće možda nemate ergonomski sto i stolicu, planirajte da napravite više fizičkih odmora i pauza -  kako biste ustali, istegnuli i kretali.

U tim slučajevima malo improvizujte, pa opremite trpezarijske stolice jastucima za sedenje, sigurno će tako biti lakše.

I ne zaboravite sitnice, poput pronalaska odgovarajućeg miša, dodatne tastature i štampača koji će vam olakšati rad od kuće.

Nespresso Mini Essenza je aparat koji će vam skuvati kafu za 30 sekundi u vašoj omiljenoj šolji.

Slušalice su nezamenjiv predmet za izbegavanje buke ostalih ukućana. Morate da imate mir i koncentraciju za posao koji treba da se odradi.

Dobro dođe i kutija za odlaganje svih papira koje ste sa sobom poneli iz kancelarije, da ih imate uredno sređene na jednom mestu.

A za dobar vid će se pobrinuti stona lampa kada se malo smrači.

Rad od kuće ima i prednosti, u pauzi od rada moći ćete ukućanima i sebi da pripremite zdravi obrok i tako da se oprostite od naručivanja sendviča i brze hrane. Možda ćete čak biti i produktivniji, imaćete mir i veću koncentraciju za razliku od  kancelarije koju delite sa više osoba.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!