locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Kuhinja ne mora da bude bela - proverite koje boje vladaju ove sezone

Objavljeno: 2022-08-01 11:01:19
Kategorija: Blog

 

Beli kuhinjski aranžmani su u nekom trenutku postali izuzetno popularni, međutim, ne vole svi minimalizam bele boje. Iz tog razloga, moda je otišla u pravcu boja. Za vas smo pripremili šarene kombinacije kuhinjskog nameštaja koje stvaraju jedinstvene aranžmane i oduševljavaju kako goste tako i ukućane.

 

 

Šareni kuhinjski nameštaj - pogodna dekoracija kuhinje ili ne?

 

Klasične bele kuhinje po meri, modularne kuhinje i kuhinjski blokovi stekli su svoju popularnost zahvaljujući univerzalnoj, beloj boji koja odgovara praktično svakom aranžmanu. Lako je nešto urediti sa belom kuhinjom, obično nema problema da promenite koncept i uredite nešto sasvim drugačije. Bela kuhinja, međutim, brzo postaje dosadna, problem može biti i to što se frontovi zaprljaju ili brzo menjaju boju, tako da bela možda neće izgledati tako dobro nakon nekog vremena.

Šarene kuhinje već neko vreme prate dizajnere. Smele boje obeležile su nove trendove u dizajnu kuhinja i enterijera. U modernoj kuhinji, čak i minimalističkoj, boje se pojavljuju sve češće. Zapamtite da je kuhinja srce doma i da treba da bude ne samo funkcionalna, već i privlačna - estetski ugodna prostorija će sigurno biti posećenija, a vi ćete radije kuvati u njoj.

 

 

Dizajneri enterijera predlažu – boje kuhinje ove sezone

 

Trendovi boja za kuhinju se veoma često menjaju i teško je pratiti modu. Klasična crna i lepota prirodnog drveta svakako dominiraju ove sezone. Ne nedostaje ni drugih boja - pastelne boje za kuhinju su izuzetno popularne. Moderne boje možete uvesti u kuhinju prvenstveno pomoću frontova kuhinjskih ormarića, ali one mogu da budu vidljive i u drugim elementima - na primer, navlakama za stolice ili kuhinjskim uglovima. Nećete se pokajati ako se odlučite na neki od ovih aranžmana.

 

 

Tajanstvena crna

 

Šta će savršeno biti u suprotnosti sa kuhinjom u beloj boji? Dobra ideja će biti korišćenje snažnog kontrasta - kuhinje u crnoj boji zahvaljujući tome dobijaju sve veću popularnost. Crni kuhinjski nameštaj je veoma moderan, savršeno se uklapa u moderne enterijere i njime je lako ukrasiti minimalističke prostore. Takođe će izgledati dobro u kuhinjama u industrijskom i glamuroznom stilu.

Prednost crnih kuhinja je njihova ekspresivnost. Veoma je jak akcenat u boji, pa je dobro odlučiti se za prigušenije zidove i podove, kao i šarene dodatke. U crnim kuhinjama prljavština je manje vidljiva, pa je prijatnije kuvati u crnoj kuhinji i ne morate da pazite da ne prospete ili prospete nešto dok pripremate hranu.

Kada kupujete crni nameštaj, dobro je znati da ova boja definitivno bolje izgleda u većim prostorijama. Male kuhinje u crnoj boji će izgledati skučeno i previše opterećujuće. U manjoj kuhinji bolje je izabrati svetlije nijanse.

 

 

Sivi frontovi - trend koji ne prolazi

 

Kao i crne kuhinje, kuhinja sa sivim frontovima je jedinstvena ideja za ukrašavanje. Sive boje su prijatne za oko, tako da će kuhinja u sivoj boji biti jedinstven način modernog uređenja. Suprotno izgledu, ne mora da bude dosadno – prostor je dobro oživeti šarenim dodacima, tada će prostor biti mnogo privlačniji.

Ukoliko ste se odlučili za tamniji kuhinjski nameštaj, malo osvetlite prostor belom. Najbolje je koristiti belu boju na zidu i plafonu, postaviti bele pločice ili farbati zidove. Zaista se možete osećati posebno u unutrašnjosti takve kuhinje!

Kuhinjski ormarići u svetlijim nijansama sive su idealni i za male i za velike kuhinje.

 

 

Lepota klasičnog drveta

 

Bezvremenska lepota prirodnog drveta, prelepe boje i dezena uvek će izgledati atraktivno u gotovo svakom aranžmanu i u svakom stilu enterijera. Drvo može imati tamnu ili svetlu nijansu, a zrnasta šara može biti manje ili više vidljiva - odlučite sami koja vam se kombinacija više dopada, a koja će dati karakter odabranom aranžmanu.

 

 

Mint zelena i tamno zelena

 

Ove sezone u kuhinji su predstavljene zelene boje, veoma atraktivna tamnozelena, kao i izuzetno osvežavajuća boja nane. Ovo su opcije za one koji ne mogu da se odluče da li više vole tamnije ili svetlije boje.

Tamnozelena je veoma smela, ali i izuzetno ekspresivna i atraktivna boja. Svoju popularnost je stekla u vreme kada su tamnozelene sofe bile moderne. Boja je brzo postala cenjena i prodrla je u druge vrste opreme - uključujući kuhinju. Frontovi tamno zelene boje sigurno će iznenaditi ukućane i goste, biće atraktivan i veoma izražajan element. U takvoj kuhinji vredi dodati više prigušenih dodataka kako ne bi zasenili lepotu tamnozelene boje.

Mirnija opcija biće nameštaj u mento zelenoj boji. Ova opcija je idealna za one koji traže osveženje. Mint zelena će učiniti sobu svetlom, svetla kuhinja biće prijatno rešenje, posebno za male kuhinje. Šta je sa velikim sobama? Hoće li menta zelena izgledati loše tamo? Naprotiv! Ovo su najsavremenije boje, tako da možete ukrasiti čak i velike kuhinje uz pomoć mente zelene.

 

 

Tamno plava

 

Šarene, mat fronte su hit ove sezone. Tamno plava ima posebno mesto među najpopularnijim bojama. To je prijatna opcija, koja će u kombinaciji sa prirodnim drvetom stvoriti prijatan, atraktivan i jedinstven enterijer. Tamnoplave fronte kuhinjskih ormarića mogu biti vrlo jednostavne, ali ova boja izgleda posebno dobro na vratima i fiokama.

Dodajte pravi završetak aranžmanu - tamne boje poda u uzorku od prirodnog drveta i svetle pločice ili boja zidova će izgledati sjajno. Takva kuhinja će izgledati dobro kada se u njoj planira kuhinjsko ostrvo. Ceo enterijer će tada poprimiti još izražajniji izgled i postati pravo srce kuće i njeno ogledalo.

 

 

Romantično roze

 

Ako želite da svojoj kuhinji date malo suptilnosti, u tome će vam pomoći romantična roze boja. Pastelno roze je izuzetno nežna, veoma ženstvena i izražajna opcija. Savršeno naglašava nežan i prijatan karakter enterijera. Za takvu kuhinju pogodni su dodaci sa drvenim elementima u laganom, prijatnom tonu. Kada dizajnirate takvu kuhinju, fokusirajte se na delikatne, ali elegantne dodatke i nijanse.

Romantična ružičasta je izuzetno prijatna nijansa, a ovaj ton biće odličan za kuhinje u provansalskim, skandinavskim ili drugim modernim aranžmanima.

 

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite da kupite proizvode koјe ne nalazite u asortimanu Emmezeta web prodavnice, kontaktiraјte nas putem e-pošte i mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite da vidite prošireni asortiman kuhinjskog nameštaja? Pogledaјte ponudu naše grupe u Poljskoј, Češkoј, Slovačkoј ili Mađarskoј.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!