locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Male tarase - velike mogućnosti!

Objavljeno: 2022-03-31 13:03:11
Kategorija: Blog

Stiglo je proleće, donelo lepo vreme i još bolje raspoloženje. Ovo je period kada baš svi volimo da budemo kreativni i da ražmišljamo o ulepšavanju terasa. Najzanimljiviji deo je kada se bira cveća koje će ukrašavati prave mini oaze u domu, da li da bude jednobojno ili ipak u svim bojama, da li da budu isključivo ruže ili ipak raznovrsno cveće, ali taj izbor svakako prepuštamo vama. Najveći problem se javlja kada je terasa manjih dimenzija. Pitanje koje se postavlja je kako urediti malu terasu, a da bude idealan prostor za uživanje. Predstavljamo vam par saveta koje će vam biti od pomoći prilikom odabira nameštaja za terasu u kojoj ćete uživati tokom čitavog perioda lepog vremena koje je pred nama. 

Terasa - prava mala zona za uživanje u domu!

Neka vas ne brine što je kvadratura vaše terase manja nego što bi možda želeli, ali to ne znači da je ne možete skockati tako da vas mami da svako jutro pijete prvu kafu i uživate u pogledu. Predlog je da kada birate nameštaj, birate onaj koji ima sklopive elemente, bilo da je reč o stolicama ili o stočićima. Takva vrsta nameštaja je vrlo praktična, lako možete uštedeti na prostoru kada vam zatreba, a tokom hladnih i kišovitih perioda može se skloniti na suvo mesto vrlo jednostavno i neće biti izložen uticaju vremenskih prilika. Ukoliko ukrasite svoju terasu sa raznovrsnim cvećem možete dobiti pravu malo romatičnu terasu po ugledu na one iz Pariza. Terasu možete opremiti i u boho stilu, zašto da ne? Za takav stil birajte nameštaj od ratana, koji ne samo da je šik već je i udoban i postojan. Fokusirajte se na detalje koje su karakteristični za boho stil, tako na primer izaberite tepih od jute koji če idelno ići uz nameštaj. Ne zaboravite da dekorišete terasu sa biljkama. Ukoliko niste ljubitelj prirodnog cveća ili ste možda alergični na polen, veštačko cveće podjednako može biti dobar deo dekoracije i ulepšavati vašu terasu. Predlog je da nameštaj ukrasite sa jastucima i date mu lični pečat.

Vreme je za romatičnu večeru na otvorenom

Tiha noć, toplo veče, nebo puno zvezda, dve čaše i voljena osoba u prisustvu baš na vašoj maloj terasi, deluje više nego idealno, složićete se. Ako spadate u romantične osobe, opremite terasu baš u romantičnom stilu. Obojen zid u boji cigle stvara neverovatan ambijent i atmosferu. Kada je reč o nameštaju, birajte jednostavne stolice, ali predlog je da fokus stavite na sto. Interesantni su oni stolovi čija površina može biti ukrašena mozaikom, postavite cveće u vazu, dodajte ukrasnu sveću i uživanje na otvorenom može da počne.  Zanimjivo može izgledati i spoljna lampa na zidu. Stvarno je veliki izbor soljnih lampi, ali ona što asocira na ulični fenjer se idealno uklapa u romantičan ambijent koji želite da dobijete. Vrlo jednostavno možete ugodi voljenoj osobi i sebi, jer najlepši su oni trenuci provedeni sa pogledom u nebo puno zvezda.

Maksimalno uživanje na maloj terasi

Usudite se da uradite nešto krajne originalno i netipično kada je reč o uređenju teresa. Možete imitirati stil malih drvenih kućića i stvoriti iluziju kada da ste na planini. Ima li šta lepše od proleća na planinama, kada se zazeleni pogled prošaran raznovrsnim poljskim ćvećem i cvrkutom ptica. Složićete se sa nama da nema, zato pustite mašti na volju. Jedan unutrašnji zid vaše betonske terase obložite drvenom površinom, možete koristiti svetlije ili tamnije tonove drveta u zavisnosti da li vam je terasa osunčana više ili manje. Kada je reč o nameštaju, podjednako se dobro uklapa i drveni kao i metalni namešaj, šta god da izaberete nećete pogrešiti.

Podjednako dobra ideja mogu biti drvene podne obloge za terasu. Sve više dobijaju na popularnosti jer su otporne na spoljašnje uticaje, a mogu biti izrađene u celosti od drveta ili da budu kombinacija drveta i plastike. Ukoliko opremite vašu terasu sa drvenim nameštajem, ukrasite ga jastucima i postavite svuda cveće, dobićete pravi mali raj za uživanje, a vaša terasa će biti jedinstvena i drugačija.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!