locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Najbolja rešenja za ormar u hodniku

Objavljeno: 2022-01-14 10:04:55
Kategorija: Blog

Mnogi zaboravljaju da je hodnik prostorija koju prvu vidite nakon ulaska u dom, zato je važno da hodnik bude atraktivno uređen. Među elementima hodnika, ormar se značajno ističe i njegov izgled je važan. Pogledajte kako boja ormara može da promeni enterijer i koji je najbolji izbor.

Ormar u hodniku? Apsolutno neophodno!

 

Nameštaj u hodniku je oprema koja je dizajnirana uglavnom za odlaganje stvari. Da biste dobro iskoristili hodnik, investirajte u nameštaj zanimljivih boja i neobičnih oblika. Takođe je preporuka da izaberete jedan dezen i boju kako bi nameštaj činio jedinstven aranžman.

Kada kupujete nameštaj za hodnik, uzmite različite elemente. Ormari su izuzetno popularni. Ormar omogućava skladištenje stvari, posebno jakni, kaputa, ogrtača i druge krupnije odeće. U ormarima možete da odložite i kišobrane, šešire, šalove i marame. Osim toga, u njima se sprema i rezervna posteljina, dodatni prekrivači, zavese ili peškiri. Što je ormar veći, to su veće mogućnosti skladištenja stvari, ali i više prostora potrebnog za sam nameštaj.

Ormar, osim hodnika, takođe se stavlja na primer u spavaću sobu, dečiju sobu ili čak dnevni boravak.

 

Šta određuje izbor boje ormara?

 

Uređenje hodnika sastoji se od dobro ukomponovanih elemenata – od boje zidova i završne obrade podova, preko odabranog nameštaja, do najsitnijih detalja i ukrasa. Dakle, kakav ormar izabrati kako bi hodnik bila stvarno zanimljiva prostorija? Treba uzeti u obzir puno toga, a jedna od važnijih je stil aranžmana na koji ste se odlučili i koliko prostora imate. Sobni ormari zajedno sa drugim elementima trebaju da formiraju jedinstvenu celinu, ne bi trebalo pretrpati prostoriju, a pristup do njih treba da bude slobodan. Odabir pravog komada nameštaja može da bude težak - pa pročitajte na šta trebate da obratite pažnju prilikom kupovine.

Da li stil enterijera utiče na izbor boje ormara?

 

Odabir prave boje ormara uveliko zavisi od stila koji odaberete prilikom uređenja hodnika. Ormari koje odaberete možda neće odgovarati za svaki hodnik, zato pazite na stil prilikom izbora ormara.

Moderni enterijeri zahtevaju jednostavna, ali elegantna rešenja. Ormar bi trebao da bude minimalistički u svom obliku. Beli nameštaj izgleda izuzetno atraktivno u modernim enterijerima.

Ormar sa kliznim vratima ili zglobnim vratima za tradicionalne enterijere preferira boju i izgled prirodnog drveta. Imajte na umu da ormar treba da odgovara ne samo hodniku, već i u ostatku stana - zahvaljujući tome prostorija će biti zanimljiva, a cela kuća imaće jedinstven karakter.

 

Da li je veličina hodnika važna?


Ormar za kapute treba da bude ukras enterijera. Veličina same prostorije od velike je važnosti – u malom prostoru odlično funkcionišu manji klizni ormari, a u velikim hodnicima izaberite veći nameštaj. Zapamtite da pristup nameštaju treba da bude slobodan, sama oprema ne treba da ometa komunikaciju u hodniku.

 

Boja nameštaja i mali hodnik

 

Ne govori se mnogo o bojama vrata ormara, a ipak lepota hodnika zavisi o tom faktoru. U malim hodnicima stavite svetli nameštaj. Tamnija boja može da učini prostor pretrpanim i optički manjim. Savet je da odaberete bele ugaone ormare i one u kojima će vrata ormara imati boju svetlog prirodnog drveta (npr. sonoma hrast). Zapamtite da različite prostorije mogu da izgledaju atraktivno sa različitim nijansama ormara.

 

Najbolje boje za uski hodnik

 

U malom hodniku u malim stanovima dobro je koristiti svetle boje. Ormar u beloj boji, posebno onaj visokog sjaja, najbolje će se uklopiti u uski hodnik. Osim toga, osvetliće unutrašnjost i optički je povećati. Mali prostor i uski hodnici zahtevaju i prikladno mali nameštaj – zaboravite na velike, široke ormare.

 

Veliki hodnik – puno mogućnosti

 

Nameštaj za hodnik, koji je veće kvadrature, može da se bira sa većom dozom slobode. Ovde će posebno dobro pristajati veliki klizni ormar ili impresivni zglobni ormar.

Ormar može da bude i tamnije boje. U veliki ormar moćićete da postavite posebno važne stvari – kućne aparate, sportsku opremu, odeću, ali i obuću.

Koja druga rešenja možete da koristite?
 

Nameštaj za hodnik ne izgleda atraktivno samo zahvaljujući svojim bojama. Bolje je da investirate u zanimljive oblike ormara – zahvaljujući tome vaš hodnik biće jedinstven.

 

Sjajne površine

 

Odabir nameštaja može da bude težak, ali uređenje hodnika mnogo je lakše nego u slučaju druge prostorije (dnevni boravak ili spavaća soba). Vredi izabrati nameštaj sa visokim sjajem - ovo je idealno rešenje i ako imate mali hodnik.

 

Ogledala

 

Svetle boje ponekad nisu dovoljne za optičko povećanje enterijera. Ako je moguće, prostor se takođe može vizuelno proširiti uz pomoć ogledala. Veliko ogledalo ne samo da će vam omogućiti da vidite celu siluetu, već i značajno osvetlite sobu. Ogledala na kliznim vratima ormara biće odlično rešenje.

 

Šta će, osim ormara, u hodniku najbolje funkcionisati?

 

Spremanje odeće, obuće i drugih predmeta biće značajno olakšano ako investirate i u drugi nameštaj. Boja nameštaja treba da bude slična boji ormara - zahvaljujući tome, ceo raspored biće ujednačen i atraktivan.

Za odlaganje cipela posebno će biti korisni cipelarnici. Stavite svakodnevnu odeću na čiviluk, time će biti lako dostupna. Kako biste lakše vezali cipele, klupa za sedenje će vam dobro doći – naši prodajni centri nude, između ostalog, tabure i elegantne ormare za hodnik.

Dodatne funkcije samih ormara takođe će biti prednost. Dobro rešenje je kupovina nadogradnje za ormar - u ovom slučaju, skladišni prostor će doći do samog plafona, tako da ćete dobiti maksimalnu količinu prostora. Ako ormar ima mali broj polica, a u stanu je velika potreba za odlaganjem manjih stvari, nabavite i druge dodatke za ormare – šipke, vešalice i dodatne police.

Takođe, ne zaboravite na ogledala! Atraktivna ogledala su elementi koji će značajno poboljšati dizajn enterijera. Ogledalo može da ima ili da bude bez rama.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!