locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Napravite privlačan i bogat enterijer

Objavljeno: 2020-06-01 12:12:05
Kategorija: Blog

Sve što je skupo ne mora da znači da je uvek najbolje. I od jeftinog komada nameštaja koji dobro izgleda možete napraviti bogatu priču. Stvar je samo u trikovima koji nam otkrivaju Emmezeta dizajneri enterijera.

1. Bogatstvo boja

Vizuelni kontrasti i uloga boje daju efekat bogatstva prostora. Oko koje nema mira i vizuelno istražuje po sobi znači da je prostor na posmatrača ostavio utisak. Sve ono što nije sagledano u prvih par sekundi znači da enterijer nije dokučen i tu se krije lepota. Dobrim pozicioniranjem predmeta u boji dobija se dinamika prostora i upravo pomenuti efekat. Trenutno su aktuelne pastelne boje i igra plave i roze boje. Boje koje se koristite u enterijeru ne trebaju da su agresivne i ne zamaraju oči.

Tabure Tondo u prljavo rozoj boji i pliš materijalu asocira na epohu baroka. Jedan tako šik predmet dobre boje prostor zavrti oko sebe. Upotpunjen tepihom Supreme Shaggy po ceni već od 4.999 din. daje toplinu prostoru.

2. Bogatstvo dekoracije

Prave i svedene linije nameštaja upotpunjene dobrom tekstilnom dekoracijom. Ukoliko imate jednostavan krevet bez visokog zaglavlja? Kupovinom dobrih i atraktivnih jastuka dajete nameštaju na ceni. Poređajte ih po krevetu u smislenoj celini i prostor će živnuti. Isto važi i za sofu u dnevnoj sobi. Upotpuni je šarenim jastucima i pokrivačem ili tepihom koji se slaže sa njima, nameštaj automatski dobija drugačiji karakter. Privlačniji je i udobniji. Nameštaj koji ima „slojeve“ smatra se bogatijim.

Dinamična šara na tepihu i jastucima daje efekat punog prostora. Opredelite se za jedan od jastuka Garden, Roman ili Helm po ceni već od 999 din. koje ćete postaviti na bež dvosed Flamingo po ceni 47.999 din.

3. Bogatstvo materijala

Bogatstvo materijala se odlikuje u raznolikosti i smelom kombinovanju. Miksovanje materijala pospešuje i estetiku i preformanse nameštaja. Evo primera baštenskog nameštaja od metala u sivoj boji. Sobzirom da se koristi napolju i podložan je spoljnjim uticajima, uvek je sigurnije birati tamniji nameštaj. Ono što izdvaja ovaj set od drugih jeste ručno rađena mozaična ploča stola. Mozaične keramičke ploče protkane su i na naslon stolica. Primenog dobrog materijala nameštaj dobija na vrednosti, još ako je taj materijal specifičan, vrednost mu raste, ali ne mora i cena.

Baštenski metalni set Bolero već od 5.699 din oplemeniće vašu baštu.

4. Lepota jednostavnosti

Ogleda se u jedinstvu stila, o doslednosti i ispunjenju cilja kojem težite. To je skladna celina gde je funkcionalnost primat, a viškovi u prostoru ne postoje.  Lepotu jednostavnosti često možete videti u modernim enterijerima koji propagiraju „manje je više“.

Upravo zato se trenutno najmasivnije koristi beli nameštaj za opremanje doma. Mahom je to bela boja visokog sjaja. Ukoliko u kombinaciji sa njom uvedete neku teksturu druge površine napravili ste odmah super priču. Onda komadi nameštaja uz sjaj i toplinu govore o bogatstvu. Sami sebi su dovoljni u egzistiranju.

Zato se opredelite za minimalistički opremljen dnevni boravak po elementima Modena, upotpunjen trosedom Viva.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!