Ostani kod kuće

Sada smo gotovo već tri nedelje kod svoje kuće. Svako se drugačije privikao na trenutne uslove, neko se super provodi, dok drugi malo teže pronalaze načine kako da iskoriste vreme. Emmezeta se brzo privikla na novonastalu situaciju i postala Kućezeta.

 Želimo svima da pomognemo da što kvalitetnije provedu vreme. Upravo zato smo vas pitali šta radite dok sedite kod kuće? Kako se zanimate i šta vas pokrće?

Evo šta su bili vaši najčešći odgovori:

 1. Sređujem sobu/kuću
 2. Gledam omiljenu seriju
 3. Isporbavam nove recepte

Ovo su tri stvari koje su odlična inspiracija za sve nas, ali u isto vreme govore kako se na psihološkom nivou nosimo i borimo sa trenutnom situacijom. Jer u ovim trenucima svi smo možda malo nervozniji nego inače. Da li ste stekli takav utisak?

Rad kao metoda opuštanja

Najveselije je onima koji sređuju. Zašto? Rezultati njihovog rada su gotovo odmah vidljivi. A i da se ne lažemo stiglo je proleće, a svi znamo da proleće sa sobom nosi i detaljno prolećno čišćenje. O tome smo pričali u jednom od predhodnih blogova, pa možeš pročitati ovde. Ali čišćenje je i zdravo jer naš organizam je u pokretu i fizički smo aktivni. Organizam držimo u formi, a radom izbacujemo sve one negativne informacije i vesti koje nas okružuju. Sa druge strane odsustvo prašine znači zdravije, a svi su zadovoljniji konačnim učinkom. Fizički rad je uvek bio taj koji oslobađa od stresa, pa zato krpu u ruke i kreni!

Distanciranje

Da bi sačuvali zdrav razum manje gledaj televizijske kanale na kojima su vesti konstantne. Da treba biti upućen, ali negativne informacije ne treba da te opsedaju. Uz jaku volju i trud ne podleži tako lako lošim stvarima. Potreban ti je luft, beg – zato pusti svoju omiljenu seriju ili film, odeš u svoj svet i isključiš se iz sadašnjice. Zašto? To te jednostavno čini srećnijim, jer za trenutak odeš u neki drugi ambijent i neku drugu sferu gde je sve normalno i teče baš po planu. Vreme ide, a ti si oslobođen u svom malom univerzumu. I to je u redu raditi sa vremena na vreme, jer tako širimo svoju pozitivu, ali i jačamo u kriznim situacijama. Jer ipak male stvari čine život lepšim, a čoveka srećnijim.

 1. Samsung UE50RU7022KXXH televizor
  akcija
  55.999,00 din.
  akcija
  akcija
  Akcija traje od 2.6.2020. do 15.6.2020. ili do isteka zaliha.
  65.999,00 din.
 2. LG 49UM7000PLA televizor
  akcija
  49.999,00 din.
  akcija
  akcija
  Akcija traje od 2.6.2020. do 15.6.2020. ili do isteka zaliha.
  63.999,00 din.
 3. TV komoda Vogue 120 cm
  akcija
  5.999,25 din.
  akcija
  akcija
  Akcija traje od 5.6.2020. do 7.6.2020. ili do isteka zaliha.
  7.999,00 din.
 4. TV komoda Jake
  akcija
  16.499,25 din.
  akcija
  akcija
  Akcija traje od 5.6.2020. do 7.6.2020. ili do isteka zaliha.
  21.999,00 din.

Sada zaista imaš vremena

Pronađi svoju listu želja ili je napravi sada, sigurno imaš vremena. Ovo je period kada ti je najviše potrebna mašta da te motiviše. Dakle za sve one trenutke za koje sam hteo/la nešto novo da probam ili iskusim sada je pravo vreme! To je onaj pravi stav gde ulaziš u koštac sa sobom. Ako uspe ili ne uspe nije ni bitno - bitna su nova iskustva i da je isprobano nešto novo. Dakle pričamo o smelosti. Ona ne mora da se samo preslikava u isprobavanju novih recepta (mada je i to super zanimacija), nego i razne druge stvari i ideje koje vam padnu na pamet uz oprez #ostanikodkuće. Predlog je svakako da započneš svoj hobi, jer svi smo mi multidisciplinarne ličnosti koje su sposobne za toliko mnogo stvari, a jedino što nas inače sprečava je vreme. Zato kreni sada je vreme za tvoje skrivene talente!