locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Peach Fuzz - Pantone boja za 2024. godinu

Objavljeno: 2024-01-12 14:17:39
Kategorija: Blog

U pogledu boja i dizajna, Institut Pantone igra ključnu ulogu u definisanju trendova u različitim oblastima, od mode do grafičkog dizajna. Stručnjaci Pantone svake godine objavljuju boju godine koja utiče na stil odevanja, enterijera i niz drugih oblasti svakodnevnog života. Institut bira boju godine ne samo na osnovu aktuelnih trendova, već i na osnovu političke, društvene i ekonomske situacije u svetu. Dakle, izbor boje nije slučajan. Pitate se koja će Pantone boja dominirati 2024. godine? Prema najnovijim prognozama i trendovima, Peach Fuzz je jedna od boja koja može privući pažnju dizajnera i potrošača. Boja naredne godine će vas definitivno oduševiti!

Peach Fuzz (nazvan Pantone 13-1023 Peach Fuzz) je veoma osvežavajuća, ali topla i elegantna boja. Ova delikatna nijansa boje breskve podseća na toplinu voća i njegov osvežavajući ukus. Toplinu boje Peach Fuzz možete da unesete u svoju garderobu, ali Emmezeta vam nudi predlog kako da unesete ovu boju u svoj enterijer. Pogledajte gde će senka Peach Fuzz najbolje uklopiti!

Kako izgleda boja 2024. godine - Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

Peach Fuzz je nijansa boje breskve, koja se ističe svojom delikatnošću, suptilnošću i toplim tonovima. To je boja koja podseća na prijatne i sunčane dane, uz dodatak svežine i lakoće. Uvođenje ove nijanse u svet mode može naglasiti romantiku i radost, što će oživeti enterijer.

Pantone Peach Fuzz boja je jedinstven odgovor na sveprisutni minimalizam i belu i sivu boju koja se često nalazi u dizajnu enterijera. Lepota Peach Fuzz boje je uspomena na tople letnje dane i radost, pa ovu boju treba da izaberu svi oni koji traže osveženje i nešto jedinstveno za svoj enterijer.

Nežna nijansa boje breskve može se pojaviti u različitim oblicima u enterijeru - o tome ćemo vam reći za trenutak.

Gde se Pantone boja godine za 2024. može pojaviti u enterijeru?

U dizajnu enterijera, Peach Fuzz se može koristiti u različitim kontekstima, od zidova do dodataka. Njeni nežni tonovi čine je savršenom bojom za stvaranje prijatnih i harmoničnih prostora. Može da se koristi u modernim i klasičnim okruženjima, dodajući im suptilnost i eleganciju. Boja breskve stvara osećaj udobnosti u enterijeru. Peach Fuzz Pantone boja za 2024. će omogućiti stvaranje jedinstvenih aranžmana.

Pogledajte kako lepota boje Peach Fuzz može da se prožima enterijerom kroz završne obrade, nameštaj i tekstil.

Peach Fuzz boja u unutrašnjosti

Nijansa boje Peach Fuzz može se pojaviti u enterijeru zahvaljujući odgovarajućim završnim obradama. Jednostavan način da je uvedete je farbanje zidova u ovu boju. Na zidovima, toplina Peach Fuzz-a može da deluje kao nežna pozadina, donoseći osećaj smirenosti i ravnoteže u prostoriju. Bez obzira da li se koristi u svim prostorijama ili samo u odabranim, ova boja je pogodna i za moderne i za klasične enterijere. Kombinacija svetlog nameštaja i prirodnih materijala stvoriće prijatnu atmosferu.

Kada je u pitanju pod, Peach Fuzz može da se  koristi u obliku tepiha ili podnih ploča. U spavaćoj ili dnevnoj sobi daje unutrašnjosti osećaj topline i istovremeno omekšava oštrinu svetlih podova. U kuhinji ili kupatilu treba razmišljati o dodacima u toj nijansi, koji bi upotpunili celinu.

Nije bez razloga Institut Pantone proglasio Peach Fuzz bojom 2024. godine. Nežna boja breskve je boja koja će dobro funkcionisati u raznim varijacijama, kako na zidovima tako i na podovima, a može se uneti uz pomoć zidne boje, tapeta, kao i tepiha i panela. Pastelna nijansa Peach Fuzz je prijatna za gledanje i, iako se možda ne čini, veoma je univerzalna.

 

Peach Fuzz i opremanje soba

U nameštaju, Peach Fuzz može da se pronađe u obliku presvlake, drvenih elemenata ili čak obojenog nameštaja. U dnevnoj sobi, kauč u ovoj nijansi je fokusna tačka koja privlači pažnju, dajući dašak romantike u prostor. Ako koristite baršunastu tkaninu ili drugu tkaninu sa podignutom teksturom, garnitura bi mogla postati mekana poput baršunaste kože breskve. U spavaćoj sobi, krevet ili noćni ormarići u boji Peach Fuzz uneće udobnost i nežnost u unutrašnjost. Nameštaj u nijansi breskve je takođe savršena ideja za dečiju sobu.

Dodatci u boji breskve su odličan način da se ova nijansa unese u prostor bez većih promena. Ćebad, prekrivači, tepisi ili jastuci u ovoj boji će unutrašnjosti dodati lakoću i svežinu, a odgovarajuće tkanine mogu da imaju teksturu poput baršunaste kore breskve. Ako odaberete i dekorativne elemente, poput vaza ili ramova,  u ovoj nijansi skrenuće pažnju na ovu delikatnu nijansu breskve.

U osvetljenju, Peach Fuzz postaje glavna zvezda. Plafonske ili podne lampe u ovoj boji mogu da stvore prijatnu atmosferu raspršivanjem delikatne svetlosti po prostoriji. U kombinaciji sa neutralnim zidovima i nameštajem, nijansa breskve postaje centralna tačka dekoracije.

 

Boja 2024. godine u raznim prostorijama

Nijansa breskve nežno naglašava udobnost u sobi. Boja Peach Fuzz može se uneti u različite prostorije. Topla nijansa boje breskve koristi se za dekoraciju spavaće sobe, kuhinje, dnevnog boravka ili kupatila. Kako? Pogledaj!

U dnevnoj sobi, boja Peach Fuzz doprinosi stvaranju prijatne atmosfere. Sofe, ukrasni jastuci ili tepisi u ovoj nijansi daju  mekoću i romantičan akcenat unutrašnjosti. Kombinacija sa prirodnim materijalima kao što su drvo ili ratan aludira na harmoničan i prijatan prostor za opuštanje.

U spavaćoj sobi, boja Peach Fuzz igra ulogu nežne pozadine. U kombinaciji sa pastelnim dodacima ili belim nameštajem, stvoriće mirno mesto za opuštanje. Ova boja se takođe savršeno uklapa sa biljkama, što će dodatno naglasiti prirodnost u spavaćoj sobi.

U kuhinji, boja Peach Fuzz je idealna na zidovima i na kuhinjskim dodacima. U kombinaciji sa svetlim drvenim ili belim frontovima nameštaja, stvaraju kuhinju svetlog i svežeg karaktera. Mali dodaci, poput šarenih saksija ili stolnjaka, u ovoj nijansi uneće energiju i radost u prostor.

U kupatilu, Peach Fuzz se pojavljuje obliku pločica, peškira ili tepiha. Ova nežna boja će kupatilu dati svežinu i eleganciju, stvarajući opuštajuću atmosferu. U kombinaciji sa belom opremom, stvoriće vizuelno prostran i svetao prostor.

 

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!