locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Pravilna numeracija u domu

Objavljeno: 2020-05-29 10:05:38
Kategorija: Blog

Pravilno rasporedi elemente svog doma i prati geometriju i  pravila brojeva. Ona služe da lakše urediš svoj dom, pa pročitaj i inspiriši se.

Pravilo broja jedan

U svakoj sobi jedan je tačka fokusa. Jedno je mesto okupljanja i jedan je objekat oko koga se sve vrti. U spavaćoj sobi to je krevet, u trpezariji sto, a u dnevnoj sobi je sofa. Dakle to je element u/na kome provodimo najviše vremena, on je fokus. Ostanimo na primeru dnevne sobe kako bismo objasnili pravilo brojeva. Sofa bilo ona trosed, dvosed ili ugaona garnitura dominira prostorom svojom pozicijom i gabaritnošću. Od sofe počinje i opremanje jedne sobe, to je prva stvar ali i prvi broj. Nakon njenog izbora lako je ukrasiti ostatak.

Na slici je Kingstone Trosed po ceni od 45.999 din samo u Emmezeti. Prave cene za dobar kvalitet pronađi u Emmezeti.

 Pravilo broja dva

Sve je lepše u paru. Dve lampe, dve fotelje, dve slike .... To je jednostavna stvar simetrije, koja obigrava oko glavnog elementa, ističući obe njegove strane i levu i desnu. U prirodi ljudske fizionomije je usađeno dvojsto, zato nam je ono i estetski privlačno. Atraktivno je u dnevnu sobu postaviti 2 klub stočića. Ne samo što je oku lepše poigravanje sa dva elemente i njihovom visinskom razlikom, već to ima  i funkcionalno svojstvo. Bitno je da su stočići lagani i prilagodljivi prostoru i događajima, pa ih je vrlo lako pomerati za različite prilike i tome transformisati prostor. Kabasti nameštaj više nije u modi.

Set stočići Anika (2 komada) u Emmezeti možete pronaći po ceni 7.999 dinara.

Pravilo broja tri

Trojstvo stvari možete pronaći u svakoj primeni, ali najviše se koristi za dekoraciju. Tri biljke, tri ogledala, tri vaze... Zato često u kompletu za ukrašavanje zidova možete naći triptihe u vidu slika i polica. Vizualno tri tačke, odnosno trougaone strukture daju dinamiku u prostoru ali i jednu zatvorenu celinu u kojoj se nešto oseća potpuno. Zato se za pravljenje kompozicija na praznim površinama zidova (poput vrsnih slikara) i koriste uglavnom 3 iste stvari, kao 3 akcenta koja čine jednu kompletnu priču. Dobrim  rasporedom polica za čas ćeš ukrasiti zid. Osim dekorativne primene dobija i korisnu – dobitna kombinacija u svakom smislu.

U Emmezeti je veliki izbor zidnih polica, a na slici je prikazana zidna polica Flow. Postoje veće i manje dimenzije iste police, a cena se kreće već od 2.999 din.

Pravilo broja četiri

Čega u domu imate najviše? Knjiga, slika, posuđa... Ono što je po pravilu većine trpezarija jesu četiri mesta za obedovanje odnosvo 4 trpezarijske stolice. Čak iako vas u domaćinstvu ima manje uvek je taj broj 4 tu.  Prostor koji sto i stolice zauzimaju je optimalan i prilagođen prostoru trpezarije. Četiri tačke oslonca vašeg zdravog života. 

Trpezarijska stolica Rainy po ceni od 7.499 dinara, upotpunjena je stolom Savoy po ceni 19.999 dinara i zajedno čine modernu celinu. Ukoliko to nije vaš stil u Emmezeti možete pronaći sve po svom  ukusu.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!