locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Praznično dekorisanje doma

Objavljeno: 2020-12-02 08:23:38
Kategorija: Blog

Godina iza nas je najblaže rečeno bila veoma izazovna. Stoga, pravo je vreme da unesemo malo čarolije u naše domove i potrudimo se da narednu godinu dočekamo na najbolji mogući način – sa lepim mislima. Da bismo uspeli u tome, potrebno nam je malo magije. Pa hajde i da je zajedno kreiramo!

Fokus na novogodišnjem dekorisanju izgleda da nikad nije bila na većem značaju. Vreme provodimo u svojim domovima, pa neka svaki kutak bude u prazničnom duhu dekorisan, sa par sitnica ili što više ukrasa, kako nam više godi.

 

Za savršenu dobrodošlicu

 

Čitave godine ulazna vrata su prazna, eventualno je tu broj stana i ponegde prezime porodice. Ovaj period godine ipak je zaslužio malo više pažnje, pa čak i oko ulaznih vrata. Ako želiš da odaš poruku da se iza baš tih vrata krije magija okači novogodišnji venac ili dekorativnu drvenu tablu u obliku sanki, skija, zvezde ili neka to bude neki zanimljiv novogodišnji natpis. Izbor venčića je raznolik – od zelenih sa belim pahuljama, pa do srebnih, zlatnih i ružičastih. Ima i onih sa crvenim bobicama ili mašnama. Pored otirača dodaj cveće i stavi ga u vreću od jute, to uvek ima neki poseban šmek. Ako pak nemaš cveće, idealno rešenje su mini jelkice ili čempresi u saksiji sa šišarkama. Dodaj na venčić lampice i dobrodošlica je spremna!

Tamo gde jelka boravi

 

Posle ovakvog ulaska u dom, svaki gost će već pogledom tražiti novogodišnju kraljicu – jelku. U većini slučajeva jelka se nalazi u dnevnoj sobi. Kako zbog praktičnih razloga, jer je dnevna soba uglavnom najveća prostorija u domu, tako i estetskih. Ona svetluca, dominira i mami naše poglede. Iako većina zamišlja veliku jelku potrudi se da je uskladiš sa svojim prostorom. Prevelika jelka može da uguši prostor, zato se ipak odluči za malo manju, svakako će biti lepa kada je ukrasiš. Izbor jelki svake godine je sve veći. Od onih sa kratkim grančicama do zaista čupavih gde se jedva vidi stablo. Tako je i sa bojama - zelene, bele, roze, sa pahuljama ili bez. Male ili one preko 2m. Ako si tip koji voli minimalizam, odliči se za klasičnu zelenu, ako voliš čitavu tu euforiju i ukrašavanje neka tvoj izbor bude velika, sa mnogo grančica i posuta pahuljama. Lampice, lampice, lampice! One su obavezne – bele, zlatne, šarene, kakve god, važno je da sve svetluca. Ako su se do sada na tvojoj jelci nalazile samo kugle, ove godine to promeni, što da ne? Poigraj se malo i dodaj mašne, ruže, Krcka Orašćića, sanke, skije, iglo, pahulje, zvezde, krila... Takvi ukrasi ipak ne mogu da se dočaraju, zato pogledaj ovde izbor. Možeš da se odlučiš za jednu boju, pa da ukrasni budu u svetlijim i tamnijim tonovima tvoje omiljene boje. A nije ni loša ideja ako je potpuno šarena, sa različitim ukrasima, bez preteranog planiranja. Čak i mi smo neodlučni. :) Ispod jelke stavi mali čupavi tepih i poklone. Ako nemaš još uvek spremne, improvizuj. Umotaj kutije u ukrasan papir. Oko jelke dodaj figurice poput Deda Mraza, Krcka Oraščića, irvasa i ostalih drugara. Najvažnije je da u svemu ovome što više uživaš i da te praznična atmosfera podstakne na lepe misli, nove odluke, planove i mir.

Novogodišnji zalogaji

 

Da li se slažeš da su okupljanja najmilijih za porodičnom trpezom najlepši momenti? Momenti kada se smejete, prepričavate stare događaje i planirate zajedno nove. Ipak su oni posebni i retki, pa zato neka i postavka bude takva – nesvakidašnja.
Krenimo od stolnjaka, on je obavezan. Neka prekriva čitav sto i malo neka pada sa svih strana. Ako si za elegantniju varijantu, tu su srebrni, zlatni, crveni i crni stolnjaci, a ako više voliš neutralniju varijatnu tu su klasični beli, sa šljokicama ili novogodišnjim motivima poput pahulja. Zatim, dodaj nadstolnjak po sredini u boji koja će biti kontrast stolnjaku. Pusti mašti na volju kada je posuđe u pitanju. Ne zaboravi da su praznici i da je sve dozvoljeno – jarke boje, novogodišnji motivi, šljokice, sjajni materijali. Dodaj salvetama prsten u zlatnoj ili srebrnoj varijanti. Ako imaš veliki sto, postavi tanku girlandu po sredini i do njih dodaj visoke svećnjake. To će zaista dodati dozu elegancije. Mali trikovi koji uvek pomognu su da na primer vino prebacite u dekanter ili da oko flaše stavite elegantnu salvetu. Pripremi čaše i nazdravi sa svojim najdražima!

Vreme je za ušuškavanje

 

Hladno je vreme, pa tako i više vremena volimo da provedemo ušuškani, duže spavamo i gledamo omiljene filmove. Kako bi se osetio praznični duh i u spavaćoj sobi, sa samo par sitnica to vrlo lako možeš da postigneš. Ako u spavaćoj sobi imaš komodu ili policu, postavi girladnu sa lampicama i par ukrasa, već će se primetiti razlika. Ili, druga varijanta je da na noćni stočić staviš mini jelkicu u saksiji. Dovoljno je samo par ukrasa, biće umereno ali i romantično. Kod novogodišnjeg tekstila izbor je neograničen. Ćebad, jastuci, prekrivači, jorgani, zavese. Važno je samo da je mekano, pufnasto i udobno. Prekrivač koji je trenutno na krevetu zameni bojama poput crvene, zelene, zlatne i bež. Jastučića nikad dosta, pa neće biti problem da nabaviš koji više. Sa motivima pingvina, irvasa ili jelke. Pazi da ne preteraš, jer je ipak spavaća soba mesto za odmor. Mada, još samo lampice oko kreveta i to bi bilo to. :)

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!