locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Prolećno čišćenje

Objavljeno: 2020-06-01 12:47:40
Kategorija: Blog

Koliko dugo odlažete ono veliko, detaljno čišćenje? Kada svaku fioku i svaki ugao u kući pregledate, bacite nepotrebno, složite i osvežite? Odgovor je – dugo.
Tempo u kom živimo nameće nam da se pospremanje svede na ono osnovno – usisavanje, brisanje prašine, peglanje. Ali sada zaista imate vremena da prolećno, veliko čišćenje obavite lagano i bez žurbe. Svi to žargonski kažemo “prolećno čišćenje” i ako malo bolje razmislimo ima smisla zašto je baš prolećno. To je period kada iznosimo biljke na terasu, odlažemo kapute i čizme, menjamo zavese i radimo sve te male stvari koje nas na neki način restartuju i osveže.

Pa hajde onda da to I uradimo!
Napravite mesta u ormaru, sve jakne, džempere i kapute spakujte i odložite. Upotrebite vakum kese, kako biste uštedeli prostor. Zatim, kutije za odlaganje, u raznim veličinama. Praktične su, a mogu biti i dekorativne. Poređajte čarape, kaiševe, ešarpe, kravate. Vešalice i podni čiviluci su uvek dobrodošli! Ukoliko ste cveće premestili na terasu, dobijate prostor za novi dekorativni kutak. Idealno mesto za policu, komodu ili podni jastuk.

Male stvari velikog značaja

Unesite boje u svoj dom! Zamenite posteljinu i odaberite neku u pastelnim bojama sa cvetnim dezenom. Uklopite prekrivač sa posteljinom, ali prekrijte pola kreveta, da i postelijna bude vidljiva. Da ne biste menjali dekorativne jastuke, sve popularnije postaju jastučnice u raznim dimenzijama i dezenima, tako da ćete gotovo sigurno naći odgovarajuću. Draperije u tamnim tonovima – vidimo se sledeće sezone! Na redu su možda žuta, plava, zelena. Sve to osvežite mirisom lavande ili nekim drugim koji vas podseća na proleće.

Mali asistenti

Kada ste sve složili, premestili i sve je na svom mestu, kreće pravo čišćenje. Uz kvalitetne  kućne aparate, belu tehnku i razne dodatke ni to neće pasti teško. Pojačajte muziku, pripremite sve što je potrebno i krenite u akciju!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!