locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Razlika između epilatora i IPL uređaja

Objavljeno: 2021-06-11 12:17:30
Kategorija: Blog

Konačno stiže lepo vreme, a sa njim i laganiji materijali, kraća odeća i duže izlaganje sunčevim zracima. U ovom periodu više računa vodimo o svojoj koži, njenoj hidriranosti, održavanju, ali  i depilaciji.

U slučaju da vam je brijanja „preko glave“, odlična solucija su IPL uređaji i epilatori. Postoje različita sredstva za depilaciju, ali mi smo se ipak odlučili da ne idete u salone i trošite dodatno novac, kad isto možete da uradite i u svojoj kućnoj radinosti. Depilacija je ipak opcija ukoliko želite da se dlačica otarasite na duži vremenski period.

Koja je razlika između epilatora i IPL uređaja?

Epilator je uređaj koji ima rotirajuće diskove koji služe za izvlačenje dlake sa korenom. Neki epilatori imaju mogućnost rada i pod vodom što rezultira manjom količinom bola. Pomenuti način uklanjanja dlačica može da bude bolan, a rast novih počinje tek za nekoliko nedelja. Ako na telu imate više dlačica koje su čvrste i debele, birajte epilator sa više pinceta i više brzina. Za one sa mekšim dlačicama, mogu da posluže epilatori sa manjim brojem pinceta. Epilator koristite za uklanjanje dlačica na nogama, bikini zoni, ruku, pazuha i lica,  u zavisnosti od broja nastavaka koje dobijate uz uređaj. Rezultat je vidljiv odmah, baš kao i kod drugih vrsta depilacija.

IPL (fotoepilacijski) uređaji koriste polihromatske zrake, odnosno zrake punog spektra za uklanjanje dlačica na telu. Pre same kupovine IPL-a bitno je da proverite da li možete da ga koristite. Bitno je da znate da su takvi uređaji namenjeni za osobe sa svetlijim i tamnijim dlačicama, ali sa svetlijom puti. Takve se dlačice lakše uklanjanju, jer izrazito tamne dlake u kombinaciji sa tamnom puti imaju jači pigment. Možete da ga koristitie na svim delovima tela, u zavisnosti od nastavaka koji su uključeni u pakovanju. Za proces uklanjanja dlačica sa IPL uređajem potreban je duži vremenski period u određenim intervalima kako bi videli rezultat, zato treba početi što pre.

Koji uređaj treba izabrati?

Ako ste tamnoputa osoba s tamnim dlakama – epilator je uređaj za vas. Ako ste neko ko nema strpljenja da uklanja dlake duži vremenski period – epilator je uređaj za vas. U drugim slučajevima birajte IPL.

Koji god bio vaš izbor – nećete pogrešiti.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!