locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Savršena kafa i kod kuće

Objavljeno: 2020-12-10 09:40:57
Kategorija: Blog

Većina radnih jutra uključuju istu rutinu. Zvoni alarm, brzinsko tuširanje, oblačenje i uspavano kuvanje „dosadne instant kafe iz kesice“. Ali, upravo kao što nam odgovara ono simpatično odlaganje alarma za dodatnih 10 minuta blaženstva u krevetu, isto tako dobar je osećaj da svoj dan pokrenete smelo i koncentrisano.

Sa druge strane, situacija u kojoj se nalazimo trenutno je izazovna za sve, ali uprkos tome i dalje možemo da uživamo u omiljenoj kafi, samo malo moramo da se prilagodimo. Zašto ne biste nazvali mamu, baku, prijatelja ili prijateljicu i preko video poziva uživali u šoljici kafe i prijatnom razgovoru.

Ako ništa drugo, sada je prilika da se malo poigramo ukusima, vrstama i načinom pripreme kafe, jer možete je sami napraviti. Ne smemo dozvoliti da nam trenutna haotična situacija oduzme i ono malo zadovoljstva koje nam je preostalo.

Zato su tu praktični pomagači koji ubrzavaju jutarnja razbuđivanja, a olakšavaju i popodnevnu pripremu omiljenog napitka.

Kombinovani aparati za pripremu kafe i espressa dolaze u mnogim oblicima, od ručnog do automatskog, a većina ih je i vrlo svestrana zbog mogućnosti proizvodnje više vrsta kafe. Uz pregršt ostalih opcija, svi ozbiljniji aparati za kafu u današnje vreme imaju opciju pripreme mleka za „latte kafu“  ili nezaobilazni cappuccino.

Kako biste u potpunosti uživali u svom omiljenom napitku izaberite šolju iz bogate ponude servisa za kafu. Za malo ležerniju varijantu tu su simpatične šoljice raznih motiva i oblika uz koje će ispijanje kafe biti zabavno.

2 mala rituala puno znače

 

Postoji nekoliko vrlo logičnih načina na koje možete da opustite um, preusmerite se i započenete svaki dan puni zadovoljstva. Sutra ujutru, nakon što se probudite, nemojte odmah proveravati vesti ili otvarati društvene mreže. Isprobajte jedan od rituala koji stvaraju sreću, imaju umirujuće dejstvo i osetite razliku. Zaslužujete da se osećati dobro.

 

1. Zahvalnost

Prisetite se 5 stvari na kojima ste zahvalni, slobodno ih i zapišite na vidljivo mesto u kuhinji. Mnoge studije pokazuju da vam trenuci kada se koncentrišete na ono dobro, bile to male ili velike stvari, pomažu da se ne usredsredite previše na ono negativno. Svi smo trenutno (svesno ili nesvesno) u nekom negativnom preopterećenju. Vreme potrebno da vaš omiljeni aparat za kafu napravi baš savršen napitak sasvim je dovoljno za ovaj jednostavan ritual koji menja ton vašem danu. Još vam je samo preostalo da odaberete savršenu šoljicu.

2. Dobar plan za lakši dan

Kreirajte kratki plan dana koji je ispred vas dok pijuckate kafu. Zapisivanje nekoliko razumnih ciljeva za taj dan biće vam dobar podsticaj da se pokrenete. Pogotovo u haotičnom vremenu poput ovog, kada vas loše vesti vrlo lako uvuku u krug negativnosti, ovakav fokus je idealan za iskoristiti dan najbolje što možete.

Opustite se i uz Emmezetu zakoračite u svet tehnološki obogaćene kafe.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!