locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

U koji enterijer će se uklopiti drveni stočić za kafu?

Objavljeno: 2022-06-10 14:18:04
Kategorija: Blog

 

Uređenje dnevne sobe postalo je nezamislivo bez postavljanja stočića za kafu. Prilikom izbora stočića za kafu, vredi ga uskladiti sa stilom koji preovladava u dnevnoj sobi. Uobičajeni izbor kupaca je klasik - drveni sto za kafu. Međutim, da li će takav komad nameštaja biti prikladan za bilo koju dnevnu sobu? U kako uređenoj dnevnoj sobi će stočić najbolje pristajati?

 

Atraktivan komad nameštaja - drveni stoćić za kafu

 

Stočić za kafu od prirodnog drveta je jedinstven komad nameštaja. Samo prirodno drvo je graciozan i elegantan materijal, izuzetno izdržljiv i jak. Drveni nameštaj je proizvod koji uvek uživa veliku popularnost. Raznolikost boja i dezena omogućava vam da birate između nečeg neobičnog i zanimljivog. Istovremeno, drveni modeli se lako prilagođavaju različitim aranžmanima, tako da je lako urediti enterijere u neobičnim stilovima.

Međutim, drveni stočić za kafu ne treba predstavljati kao samostalni element. Trebalo bi da bude okružen drugim nameštajem od prirodnog drveta. U našoj online prodavnici Emmezeta možete pronaći atraktivne garniture drvenog nameštaja za dnevnu sobu.

Teško je zamisliti dnevnu sobu bez stočića za kafu. To je korisno kada primate goste ili samo provodite vreme sa porodicom. Na stočiću možete ostaviti šolju, knjigu ili daljinski upravljač za TV. Veliki ili mali, to je element koji će odlično funkcionisati posebno u nekoliko tipova enterijera. U kom stilu da ukrasite unutrašnjost prilikom postavljanja drvenog stočić za kafu?

 

 

Skandinavski stil i stočići za kafu od drveta

 

U skandinavskom stilu se cene jednostavnost i funkcionalnost, jednostavni oblici i prirodni materijali. Pravougaoni ili okrugli drveni klub stočići savršeno će upotpuniti kompletan aranžman. Može se postaviti ispred kauča ili uz njegovu ivicu, ali uz njegovu pomoć možete napraviti i mali prostor za sedenje.

Za takve skandinavske aranžmane stvoreni su modeli od svetlog drveta. U nekim slučajevima, kada preostali elementi aranžmana nisu toliko prigušeni, beli sto savršeno će se uklopiti. Odlučite se za modele jednostavnih oblika i obratite posebnu pažnju na to, jer previše komplikovan, elegantan stočić može da naruši harmoniju skandinavskog uređenja.

Vidljivi drveni prstenovi će doprineti estetici stočića. Visina stočića za skandinavske enterijere varira, ali je dobro odlučiti se za niže modele.

 

Drveni stočić za kafu u industrijskom enterijeru

 

Sve više ljudi odlučuje da svoju dnevnu sobu uredi u industrijskom stilu. Ovaj moderan stil uvodi opremu sa velikom funkcionalnošću, jednostavnom, ali zanimljivom estetikom i velikom pogodnošću korišćenja . Upravo takav treba da bude klub sto za kafu. Industrijski stil karakteriše upotreba drveta i metala, pa je dobro izabrati stočić za dnevni boravak u potkrovlju, u kome je uobičajena kombinacija ova dva materijala.

Savršen stočić za kafu koji će se uklopiti u unutrašnjost potkrovlja biće proizvod jednostavne, stroge strukture. Obično je to prilično debela drvena ploča postavljena na metalne, geometrijske noge. Kombinacija drveta i hromiranog metala stvara jedinstven proizvod.

Klub stolovi za kafu različitih veličina mogu se uvesti u industrijskom stilu. U velikom dnevnom boravku nema straha od postavljanja velikog stoćića za kafu, koji će po svojoj veličini podsećati na gotovo drvene trpezarijske stolove. Dok se nalazite u manjoj dnevnoj sobi, veličinu stočića treba prilagoditi kako ovaj element opreme ne bi dominirao rasporedom.

 

 

Moderan drveni stočić

 

Drveni stočići se takođe uvode u moderne, minimalističke aranžmane. Jedinstveni, jednostavni oblici drvenih stolova omogućiće im da se savršeno uklope u enterijer. Drveni stočić sa staklenom pločom dobro funkcioniše u tako modernoj dnevnoj sobi.

Često se koriste i drveni modeli obojeni u belo i sa završnom obradom visokog sjaja. Ova vrsta stočića će se još bolje uklopiti u unutrašnjost, ako je ostatak nameštaja završen visokim sjajem.

 

Rustični, ruralni i starinski stil sa drvenim nameštajem

 

Drvo je prirodan materijal koji ne sme da nedostaje i kojeg nikad nema u višku u rustičnom, rustikalnom i retro stilovima. Izbor drvenog stola za ove stilove ukrašavanja neće biti težak - većina modela će odgovarati i jednostavnijim oblicima i onima sa ukrasima.

Za retro ili vintage stil, izaberite stolove na visokim, ali tankim nogama sa okruglim vrhom. Ruralni i rustični aranžmani su idealno mesto za malo teže, masivnije stolove. Imajte na umu da je sto za kafu dobro uparen sa ostatkom nameštaja , pa je dobro kupiti stočić kada nameštate celu dnevnu sobu. Većina serija nameštaja za dnevne sobe nudi različite veličine drvenih stočić za kafu, tako da je lako izabrati nešto jedinstveno.

 

 

Glamurozni drveni stočić za kafu

 

Kombinacija drveta i glamura? Apsolutno! Drveni stočići biće idealan dodatak glamuroznim dnevnim sobama, ali je dobro da su ofarbani u belo i sa završnom obradom visokog sjaja. Ali crni modeli će se takođe uklopiti u dnevnu sobu u glamuroznom stilu.

Modeli sa svetlim panelom i šarom od prirodnog drveta mogu izgledati dobro, ali morate zapamtiti da se donji deo nameštaja odnosi na klasična rešenja. Obično je ofarbana belo i ukrašena određenim oblicima.

 

Klasična dnevna soba sa drvenim stočićem za kafu

 

Jedinstven komad nameštaja za uređenje dnevnog boravka u klasičnom stilu je sto za kafu koji se odlikuje dekorativnošću. Često su to masivni, teški modeli koji odgovaraju jednako masivnom dnevnom nameštaju, vitrinama ili ormarima. U svaki klasični dnevni boravak postavljaju se pravougaoni, kvadratni ili okrugli stočići, jer modeli nepravilnog oblika mogu poremetiti raspored.

U klasičnoj dnevnoj sobi nameštaj treba da čini koherentnu celinu, tako da izgled stolića mora da bude u skladu sa ostatkom opreme. U takvim enterijerima minimalizam se ne računa, već elegancija i raskoš, zbog čega se postavljaju više dekorativni modeli. Dobro će se uklopiti stolovi sa tamnim pločama.

 

Za više inspiracija posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!