locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Uređenje doma sa hit bojom godine - Very Peri!

Objavljeno: 2022-03-24 13:57:38
Kategorija: Blog

Moramo priznati da nije ni malo lak posao izabrati boju koja će obeležiti godinu. Svake godine tim stručnjaka pažljivo istražuje i određuje vodeću boju za sledeću godinu, jer će upravo ta boja imati izuzetan uticaj na dizajn, trendove i smerove uređenja enterijera.

Američki Institut za boje Panton svake godine predlaže drugačiju boju, a koja će postati inspiracija za svet mode, stila, dizajna, projektovanja i enterijera. Izbor boje nikada nije slučajan, to je uvek odraz želja i raspoloženja ljudi širom sveta. Krajem 2021. godine donešena je nimalo laka odluka i predstavljena je Very Peri boja koja će obeležiti 2022. godinu. U pitanju je nežna i suptilna kombinacija plave, ljubičaste i tople crvene boje.

Boja Very Peri nije slučajno izabrana, ona ima simboličan karakter i metafora je digitalnog sveta i virtualne stvarnosti, koji su snažno dominirali tokom pandemije. Izabrana je kao boja koja simbolizuje novo doba.

Interesantna i prefinjena boja Very Peri treba da potističe na aktivnost, kreativnosti i spontanost, kao i na jačanje samopouzdanja i otvaranje novih mogućnosti.

Pitanje je: Kako upotrebiti nijansu Very Peri u domu? Sa čime se najbolje kombinuje i šta treba da bude u fokusu? Mi smo se odlučili za uređenje dnevnog boravka u hit boji za 2022. godine. Pročitajte inspiracije i nove ideje u nastavku.

Very Peri otmena nijansa ljubičaste u domu

Very Peri boja izvedena iz osnovne boje ljubičaste sa primesima plave i tople crvene boje, savršeno se može uklopiti u svet modernog dizajna. Blaga nijansa plave boje koja se preliva u ljubičastu, dosta se koristi u dizajnu eterijera kao boja zidova, dodataka, ukrasa i nameštaja. Poznato je da ljubičasta boja pozitivno utiče na zdravlje i dobrobit svih članova porodice. Upotreba ljubičastih nijansi u uređenju dnevnog boravka može da donese moderan stil i sobu sa umirujućom aurom. Hvaljena kao odvažna boja godine Very Peri, daje neverovatne mogućnosti u uređenju svakog kutka u domu. Može se kombinovati sa toplim i hladnim tonovima, postajući osnova za različite stilove. Posebno dobro izgleda u elegantnim, modernim i art deco stilovima.

Smeli korak za moderan dnevni boravak

Ukoliko želite da budete trendi ove sezone i da pratite aktuelne trendove, ne libite se da ofarbate zidove svog dnevnog boravka upravo u Very Peri nijansu. Budite smeli i odlučni, a povrh svega kreativni i drugačiji.

Dnevni boravak je srce doma te bi trebao oduševiti sve koji kroče u njega. Enterijer ispunjen svetlim bojama, gde glavnu ulogu ima elegantan kauč, ugaona garnitura ili udobna fotelja, doći će do izražaja sa zidovima u  Very Peri tonu. Prostor ne samo da ćete oplemeniti već će te mu dati potpuno moderan izled. Very Peri nijansa se odlično uklapa sa nameštajem u sivoj, zelenoj i žutoj boji, ali nećete pogrešiti ako vam u prostoru dominiraju i neutralne boje poput bele i boje kafe. Ukoliko vam je dnevni boravak opremljen pretežno sivim nameštajem, možete ga dodatno osvežiti sa novim komadom nameštaja u žutoj boji, na primer moderna fotelja ili tabure bi bili pun pogodak, a sa zidovima u boji lavande nikog ne biste ostavili ravnodušnim.

Naša preporuka da se igrate bojama bez ustručavanja. Inspirisani prolećem i jakim bojama, kombinujte zelene komade nameštaja sa zidom u Very Peri boji i po kojim detaljem kako bi dobili kompaktnu celinu.

Suptilni detalji koji oplemenjuju prostor

Svakako da postoje osobe koje ne vole mnogo da eksperimentišu sa stilovima, trendovima i bojama, pogotovo kada je upitanju uređenje doma. To ne znači da treba da izbegavaju hit boju godine. Detalji u Very Peri nijansi mogu efektivno obojiti ambijent i dati poptpuno novu notu dnevnom boravku. Birajte vaze koje mogu biti upadljive. Sa vazom koja je predimenzionisana ili interesantnog oblika, u boji 2022. godine, ne samo da ćete pratiti aktuelni trend već ćete vaš dnevni boravak učiniti modenim I nesvakidašnjim. Mirisne sveće takođe mogu izgledati veoma simpatično u nežnoj ljubičastoj nijansi, slobodno ih poređajte svuda po dnevnom boravku, tako na primer se mogu naći na klub stočiću, policama ili komodi.  Ugaonu garnituru ili fotelju možete dekorisati sa jastucima zanimljivih dezena gde dominira Very Peri nijansa ili mogu biti jednobojni, a podjednako upadljivi. Ideja ima pregršt kao i dekoracije, zato budite slobodni i pustite mašti na volju, obojte svoj dom u Very Peri boju.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!