locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Vodite računa o zdravom snu! Izaberite naddušek za dodatnu udobnost!

Objavljeno: 2022-07-29 11:12:02
Kategorija: Blog

 

Zdrav san je posebno važan - pravilan san će vam obezbediti potpuni odmor, obnoviti energiju i da se probudite svakog jutra odmorni i spremni za sve što vam donosi sledeći dan. Dobar san prvenstveno osiguravaju: udoban dušek i stabilan okvir kreveta. Međutim, dušek ima vek trajanja i često vremenom gubi svoja najbolja svojstva, a kupovina novog i zamena starog izaziva glavobolju. U takvim situacijama koriste se naddušeci.

 

 

Šta je zapravo naddušek?

 

Naddušek je proizvod koji izgleda kao veoma tanak dušek. Njegova primarna uloga je da obezbedi poravnanje površine za spavanje, a zahvaljujući odgovarajućoj tvrdoći ili mekoći, u stanju je da shodno tome promeni karakteristike glavnog dušeka.

Obično se naddušek pravi od termoelastične pene ili lateks pene, a koristi se i visokoelastična pena. Pruža veću udobnost spavanja. Dobro odabrani naddušek ujednačava površinu za spavanje i pretvara neudoban krevet u udobnu zonu za spavanje.

Prednost naddušeka je njihova niska cena i mogućnost brze promene karakteristika glavnog dušeka.

Naddušeci su odlično rešenje za neudobne klasične sofe, sofe na razvlačenje ili ugaone garniture. Tapacirani nameštaj može vremenom postati manje udoban, posebno kada spavate na njemu svaki dan. U takvim situacijama, naddušeci su spas u poslednjem trenutku. Pružaju veću udobnost pri spavanju i praktičnost noćnog odmora. Svakako vredi razmisliti o ideji kupovine ako ste vlasnik stanova i apartmana koje iznajmljujete. Nećete morati previše da ulažete u opremu, a dobićete udobno mesto za spavanje.

 

 

Kada se koristi tvrdi naddušek?

 

Naddušek sa tvrdom površinom je proizvod koji se postavlja na vrh glavnog dušeka ne samo da izravna površinu za spavanje, već i poveća njenu tvrdoću. Dušek može vremenom da izgubi tvrdoću, pa ćete postavljanjem naddušeka pomoći da se ova svojstva povrate i san ponovo učini prijatnim.

Naddušek od termoelastične ili visokoelastične pene može efikasno povećati tvrdoću dušeka koji je davno kupljen. Umesto kupovine novog dušeka, brzo i po mnogo jeftinijoj ceni, vratićete primarnu udobnost.

 

 

Kada se koristi mekani naddušek?

 

Kao i u slučaju povećanja čvrstoće, i za povećanje mekoće se može koristiti naddušek. Pretvrd dušek ne odgovara svima, pa će kupovina naddušeka biti kvalitetno rešenje za taj problem. Zahvaljujući pravilno odabranom naddušeku, spavanje će biti prijatnije.

Postavljen na tvrdu površinu dušeka učiniće ga pogodnijim za potrebe spavača. Ovo je idealno rešenje posebno za decu kada im je dušek pretvrd, jer kasnije premekani dušeci mogu biti neudobni kako za stariju decu, tako i za odrasle.

 

 

Kako naddušek poboljšava udobnost spavanja?

 

Naddušeci pružaju visoku udobnost odmaranja ne samo pri promeni tvrdoće ili mekoće dušeka. Podešavanje položaja spavanja zahvaljujući naddušecima takođe znači nivelisanje površine za spavanje. Nivelirni naddušeci se izrađuju od termoelastične ili lateks pene i ne moraju da budu debeli, a postavljaju se na osnovni dušek. Zahvaljujući tome, takav uklonjivi element u obliku naddušeka pružiće čvršću podršku kičmi i telu.

 

 

Zašto bi alergičari trebali koristiti naddušek?

 

Naddušek bi trebalo da koriste i osobe koje imaju problema sa alergijama. Dobro odabran model učiniće spavanje alergičarima ugodnijim. Odlično rešenje biće model napravljen od hipoalergenih vlakana, zahvaljujući kojima neće akumulirati alergene na svojoj površini, što će značajno ograničiti razvoj grinja.

Zahvaljujući njima, lakše je voditi računa o higijeni sna. Tanki naddušeci od termoelastične pene, poliuretanske pene ili visokoelastične pene su stoga veoma praktični proizvodi. Njihova antialergijska svojstva će obezbediti visoku udobnost spavanja za osobe koje pate od alergija.

Prilikom kupovine antialergijskog naddušeka, posebno je važno odabrati pravu veličinu dušeka tako da pokrije ceo osnovni dušek. Ovo će obezbediti stabilnu podršku telu i tako obezbediti visoku udobnost bez brige da će vam san pokvariti curenje iz nosa ili otežano disanje.

 

 

Kako odabrati dobar naddušek?

 

Ako smatrate da je vaš stari dušek pretvrd, investirajte u vrhunski naddušek koji će rešiti taj problem. Isto važi i ako vaš dušek nije dovoljno mekan – za prijatan san, dobro je kupiti naddušek sa mekom površinom.

Kada kupujete naddušek, ne zaboravite da izaberete onaj odgovarajuće dužine i širine. Najbolje je da izaberete naddušek veličine osnovnog dušeka koji već imate. Zahvaljujući tome, biće lakše izabrati pravi proizvod prilagođen individualnim potrebama.

Zanimljivi proizvodi u kategoriji naddušeka svakako će biti oni od memorijske pene, koji se savršeno prilagođavaju obliku tela i pružaju visok komfor za noćni odmor.

Navlake za dušeke i naddušeke koje se skidaju, kao i sami naddušeci, značajno će poboljšati udobnost spavanja, posebno u situacijama kada ne želite da trošite mnogo novca na nove proizvode. Zbog toga je idealna opcija u iznajmljenom stanu, gde krevet koji imate možda nije najudobniji i želite da ga prilagodite svojim potrebama.

Visokokvalitetni proizvodi će biti izdržljiviji, tako da je vredno izabrati proizvode od pouzdanih kompanija.

 

 

Koji su naddušeci dostupni?

 

U našoj online prodavnici možete kupiti vrhunske naddušeke odgovarajuće veličine i tvrdoće ili mekoće, u zavisnosti od ličnih želja i potreba. Pravilno odabran naddušek koji možete skinuti ili staviti na krevet kada vam zatreba garancija je udobnog sna, a samim tim i - odlična opcija za stari dušek ili neudoban kauč na razvlačenje.

U ponudi su proizvodi koji su takođe prilagođeni potrebama alergičara. Antialergijski naddušeci pružaju visoku udobnost odmaranja. Svakako vredi razmisliti o ovom rešenju čim primetite da vam krevet ili dušek postaju neudobni i neprijatni.

 

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!