locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Zen kutak

Objavljeno: 2020-09-22 13:17:50
Kategorija: Blog

Brzi tempo života, posao, stres, mnogobrojne obaveze... postali su deo svakodnevnice. Ali, uz malo truda, napravi balans. Odvoji bar malo vremena samo za sebe, za punjenje baterija i restart. Ne posmatraj to kao gubljenje vremena, već kao investiciju u svež i odmoran ostatak dana ili nasmejano jutro.

Kako da napraviš svoj zen kutak, saznaj u nastavku. :)

 

Ključni adut - udobnost

 

Bilo da voliš na odmaraš na fotelji, trosedu ili ugaonoj garnituri, taj komad nameštaja mora biti udoban. Tu kompromisu nema mesta. Neka bude dovoljno prostrano, da možeš da sediš, legneš, opružiš se, kako god ti je volja. Osim toga, potreban ti je još stočić, lampa i malo zelenila. Višak nameštaja stvara gužvu i nepotreban nered. Neka kutak za odmor bude prostran i raj za oči.

 

Izaberi zelenu boju

 

Zelena boja prednjači kada je u pitanju uređenje kutka za odmaranje. Koju god nijansu zelene da odabereš, nećeš pogrešiti, jer svaka dovoljno opušta, odmara oči i podstiče na kreativnost i lepše misli. Naš predlog je da obojiš zidove u zeleno, a nameštaj neka bude u sivoj ili nekoj zemljanoj boji. Taman dovoljno živo, ali i umirujuće.

Dekoracija

 

Stalak za novine, pletena korpa za odlaganje i cveće su sasvim dovoljni. Sve što mnogo skreće pažnju i agresivnih je boja, nije dobrodošlo. Detalji od bambusa, kanapa i sličnih prirodnih materijala doprinose da kutak deluje što prirodnije. Poželjno je da u tim momentima odmaranja, ne koristiš telefon i televizor. Idealna je lagana muzika, knjiga i omiljeno piće. Odstrani sve negativne misli, pusti mašti na volju i udahni. 

Pokušaj, dopašće ti se sigurno!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!