locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Zidna dekoracija

Objavljeno: 2020-07-13 06:24:14
Kategorija: Blog

Uređenjem enterijera neko se bavi profesionalno, dok je nekome to samo hobi. U svakom slučaju, složićeš se da je to nešto što svakim danom postaje sve popularnije i sve više pažnje je usmereno na estetski deo uređenja doma. Imamo priliku da svakodnevno vidimo veliki broj slika, trikova i ideja kako da što lepše skockamo naš kutak.
Naš savet je da to ipak posluži samo kao inspiracija i da u svaki prostor uneseš svoj lični pečat, jer ipak je to mesto gde ćeš provoditi veći deo dana, i cilj je da se osećaš prijatno i da si kod svoje kuće.

 

Kako da uštediš prostor

 

Tokom uređenja kuće ili stana, jedan od najvećih izazova predstavlja ograničen prostor. Želiš da bude što prostraniji i funkcionalniji, ali sa druge strane, ne želiš da zanemariš estetiku. Ono što ispunjava obe stavke su zidovi. Često zaboravimo koliko nam zapravo mogućnosti pružaju te velike površine u svakoj prostoriji. Uštedi prostor tako što ćeš osloboditi podove i okačiti to na zidove. Na primer: umesto podne lampe, okači zidnu lampu ili reflektor, umesto podnog ogledala – zidno ogledalo, umesto komode – zidnu policu. To uradi i sa nečim što nije svakidašnje, poput cveća. Ono se obično nalazi na polici, podu ili terasi, ali što ne bi krasilo zid u hodniku ili dnevnoj sobi? Osim što uštedi prostor na podu, zaista je originalno i drugačije.

Napravi foto galeriju

 

Tvoj dom – tvoja pravila. Neka zaista tako i bude. Oslobodi maštu i dodaj nešto što tebi mnogo znači i ima taj sentimentalni momenat. Da kada pogledaš u tom pravcu, izmami ti osmeh. Izaberi omiljene fotografije sa putovanja, rođendana, i ostalih bitnih događaja. Ukoliko voliš jednostavne linije i pravilan raspored, odaberi ramove iste dimenzije i boje, kako bi sve bilo skladno. Ako pak, želiš da deluje veselo i šareno, neka to budu ramovi raznih boja, oblika i dimenzija. Rasporedi ih svuda po zidu bez velikog planiranja i merenja. Neka bude to po osećaju. Emmezeta ti nudi veliki izbor ramova za fotografije, pa će odabir biti pravo uživanje.

Druga odlična opcija su slike. Može da bude jedna velika koja će dominirati ili više malih. Uglavnom su to slike prirode, životinje, portreti ili nešto apstraktno. Dimenziju prilogodi veličini zida. Slike pravougaonog oblika vizuelno izduže prostor, za razliku od kvadratnih. Hit su i dalje slike u delovima, gde su uglavnom prikazani svetski gradovi, mostovi ili priroda. Za retro momenat odaberi crno belu sliku.

Trikovi za osveženje prostora

 

Ako dekorišeš zid gde često boraviš, savet je da preovladavaju svetliji tonovi. Takve boje zidova otvaraju prostor, daju svežinu i prijatnije su oku. To su obično zidovi u spavaćoj ili dnevnoj sobi. Da čitav stan ne bi bio monoton, poigraj se sa zidovima u hodniku ili predsoblju. Neka oni budu tamnijih nijansi. Tamnije boje zidova daju dozu elegancije. Kako prostor ne bi delovao tmurno, osveži zid velikim satom u bronzanoj boji. Kombinacija retro satova i tamnija pozadina ne izlazi iz mode.
Ako voliš tapete, ali ne želiš da pokriješ ceo zid, uradi to u uglu dva zida. Pokušaj i sa kombinacijom dve različite tapete. Ostatak slobodnog prostora popuni visokom policom. Na policu stavi biljku, knjige i omiljenu fotografiju. Potrudi se da sve izgleda dekorativno i prijatno oku.
Savet koji je uvek  dobrodošao su velika ogledala. Kako zbog estetike, tako i zbog funkcionalnosti. Poznato je da ogledala daju efekat većeg prostora. Ogledalo okači na zid ili vrata. Odaberi odgovarajuću dimenziju, veličinu i boju rama. Možeš i da se poigraš i napraviš kombinaciju više manjih a različitih ogledala. Pokušaj sa 3-4, pa ako ti se dopadne, dodaj još neko.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!