locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Biramo udobne fotelje za čitanje - modeli vredni pažnje!

Objavljeno: 2022-07-22 10:38:06
Kategorija: Blog

 

Leto je savršeno vreme za čitanje. Period je godišnjih raspusta i raspusta iz škole, pa ćemo rado nadoknaditi propušteno i posegnuti za knjigama za koje u žaru posla i svakodnevnih obaveza nismo imali vremena. Svaki knjiški moljac zna da nema ništa prijatnije od blaženog opuštanja u udobnoj fotelji sa knjigom u ruci. Zato danas želimo da vam kažemo nešto više o foteljama vrednim pažnje. Udobna fotelja za čitanje knjiga i opuštanje je komad nameštaja zlata vredan. Pripremili smo savete za izbor i na koje karakteristike je poželjno obratiti pažnju kako bi udobnost korišćenja bila mnogo veća, a vreme provedeno u čitanju prošlo lepše i prijatnije.

Na šta treba obratiti pažnju pri izboru stolice za čitanje? Da li je meko sedište dovoljna prednost? Uverite se sami!

 

 

Karakteristike dobre fotelje - na šta treba obratiti pažnju pri izboru udobne fotelje

 

Na tržištu se može pronaći više tipova fotelja. Najpopularnije su windback fotelje sa produženim bočnim delovima takozvanim krilima, pa ih možemo nazivati i fotelje sa krilima, zatim viseće fotelje, fotelje za ljuljanje, fotelje sa relaks funkcijom i moderne fotelje sa osloncima za noge. Ali pravo pitanje je kako odabrati savršenu? Ovde će vam dobro doći osnovno znanje o foteljama. Poznavajući njihove karakteristike i tehničke parametre, biće lakše pronaći onaj komad koji ispunjava individualna očekivanja i, što je podjednako važno, odgovara stilu enterijera.

Koje su karakteristike pojedinih modela? Evo kratkog opisa najzanimljivijih fotelja – po našem mišljenju – koje se mogu koristiti tokom čitanja.

 

 

Udobne windback fotelje – fotelje sa krilima!

 

Kada govorimo o foteljama sa krilima, reč je o velikom komadu nameštaja koji će sigurno ukrasti srce svakog ljubitelja udobnosti. A sve zahvaljujući udobnom sedištu i visokom naslonu, koji se širi prema gore i poprima oblik krila. Dakle, možete videti odakle potiče o naziv „krila“ koji potiče od engleske reči windback. Karakteristična krila se nalaze u visini glave, obezbeđujući udoban i veoma elegantan naslon. Dodatna prednost fotelja sa krilima su polukružni nasloni za ruke, koji pružaju udobnost pri sedenju i čitanju knjige. Idealna je stolica za čitanje, dostupna u više boja i savršeno se uklapa u uređenje gotovo svakog enterijera. Drvene noge su tipične za ovu fotelju, pa će se dizajn uklopiti u skandinavski, boho, moderan, art deco, retro ili vintage enterijer.

Da li je fotelja sa krilima fotelja za čitanje? Po našem mišljenju, da. Među mnogim modelima, ovaj nudi ne samo udobnost, već i elegantan dizajn koji će unutrašnjosti dodati dašak ekstravagancije.

 

 

Fiksne ergonomske fotelje

 

To je, pak, nameštaj, koji mnogi povezuju sa luksuznim enterijerima u modernom stilu. Mnogo su manje od prethodno opisanih fotelja, ali se mogu pokazati kao dobar izbor. Udobnost tokom odmora je obezbeđena odgovarajućim dizajnom. Velika prednost je udobna presvlaka koja se lako prilagođava unutrašnjosti. Ova ergonomska fotelja biće savršena za malu dnevnu sobu ili spavaću sobu, bez da zauzima previše dragocenog prostora. Dodatak koji će se uklopiti biće mali sto za kafu ili klupa.

 

 

Moderna stolica za ljuljanje 

 

Komad nameštaja veoma dobro poznat našim bakama i dekama polako ponovo pronalazi put u domove. Umesto tradicionalnih, noge imaju posebne umetke protiv klizanja koji omogućavaju udobno ljuljanje. Iako smo do sada uglavnom sretali pletene stolice za ljuljanje, danas postoje i moderne verzije ovog nameštaja, na primer stolice za ljuljanje sa ušima. Ako želite da se opustite i čitate knjigu, stolica za ljuljanje je odličan komad nameštaja upravo za tu svrhu. Naravno, upotreba može biti mnogo šira. Sigurno može da postane omiljeno mesto za decu ili kućne ljubimce.

 

 

Udobna viseća fotelja

 

Viseće fotelje - zanimljiv predlog za one koji se ne plaše smelih i originalnih dekorativnih rešenja u unutrašnjosti. To je takođe jedan od najomiljenijih trendova dizajna poslednjih godina. Najbolje će se uklopiti u dnevnu sobu ili spavaću sobu u boho stilu. Dodaje prijatan karakter prostoriji. Istovremeno je izuzetno udoban i funkcionalan. Zamislite se da čitate knjigu u visećoj fotelji i da se ljuljate, pravo zadovoljstvo. Jedini nedostatak ovog modela su, nažalost, prilično velike dimenzije. Ali ako veličina sobe dozvoljava, svakako je vredno izabrati viseću fotelju za čitanje.

 

 

Klasična fotelja - Finka

 

Kolokvijalni je to naziv za finski nameštaj koji uključuje fotelje, a oni uživaju nepokolebljivu popularnost već 90 godina. Sve zahvaljujući jedinstvenoj estetici, udobnosti, modernističkom dizajnu, laganoj funkcionalnoj konstrukciji i bezvremenskom dizajnu koji oduševljava korisnike širom sveta. Finka su fotelje koje se uklapaju u potkrovlje i retro enterijer.

Uz takvu fotelju, pristajat će okrugli stolovi.

 

 

Opuštajuća fotelja sa osloncem za noge

 

To je komad nameštaja koji će biti pogodan za mnoge situacije, uključujući opuštanje sa knjigom u ruci. Oslonac za noge vam daje priliku da protegnete noge kada se čitanje preuzme za nekoliko dobrih sati. Praktična fotelja sa osloncem za noge je idealan komad nameštaja za čitanje, ali ne samo to. Osim što je tradicionalni komad nameštaja za sedenje, nakon dodavanja oslonca za noge, pretvara se u fantastičnu fotelju za opuštanje. Fotelja sa udobnim osloncem za noge će ukrasiti klasične i moderne enterijere.

 

 

Stolice za hranjenje i još mnogo toga...

 

Jedinstvena grupa proizvoda, posvećena mladim majkama. Iako su fotelje namenjene uglavnom za uređenje dečijih soba i za što udobnije hranjenje novorođenčadi, njihova izuzetna udobnost omogućava da se često biraju za dnevne sobe ili kancelarije. Prednost nameštaja je svestranost i bezvremenost. Čak i kada beba odraste i komad nameštaja izgubi svoju prvobitnu namenu, fotelja postavljena tik uz dečiji krevet olakšaće roditelju da uveče pročita bajku, a detetu da pronađe svoj kutak za čitanje.

Visoki naslon fotelje i mekani nasloni za ruke garantuju udobnost tokom dugog čitanja. Moguće je da bez problema odmorite glavu, a ponekad i odspavate.

 

 

Zašto kupiti stolicu za čitanje?

 

Udobna stolica za čitanje je komad nameštaja koji donosi mnogo radosti! Ergonomska, udobna i elegantna, stolica za čitanje knjiga nije samo garancija apsolutne udobnosti, već i bezvremenskog dizajna. Takođe, utiče na održavanje zdravog držanja tokom čitanja. Fotelja za čitanje sa osloncem za noge u kompletu povećaće udobnost korišćenja nameštaja ne samo dok čitate, već i svaki put kada sanjate o prijatnom odmoru.

Znamo da je pravilan položaj tela od velikog značaja i da pozitivno utiče na zdravlje kičme, a samim tim i na celokupno zdravlje čoveka. Ako želite da izbegnete bolove u leđima ili vratu, izaberite udobnu, ergonomsku stolicu za čitanje prilagođenu vašim željama i navikama.

 

 

Udobne fotelje za čitanje i opuštanje

 

Ne zaboravite da će fotelja kupljena za čitanje biti korisna i kada gledate TV ili primate goste. Uklopiće se u svaki enterijer, dnevni boravak, spavaću sobu ili kućnu kancelariju, povećaće praktičnost i udobnost odmora. Nezamenjiv element je i svake dnevne sobe, u velikoj meri utiče na njen dekor. Na tržištu možete pronaći mnogo različitih proizvoda, čiji se dizajn savršeno uklapa i u najsofisticiranije stilove, obogaćujući dizajn enterijera.

Ako tražite nešto za sebe, najudobnije stolice dostupne su u našim prodavnicama i web shopu!

 

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!