locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Jesenji trendovi

Objavljeno: 2020-10-21 08:37:34
Kategorija: Blog

Ove jeseni očekuju nas novi trendovi u oblasti enterijera. Emmezeta je izabrala nekoliko omiljenih koje trebaš da isprobaš i primeniš u svom domu.

 

Bogatstvo tkanine

 

Hladni dani se bliže i donose nove teksture u naš dom. Vreme je da se utoplimo i domu damo zimsko ruho. Gusti i meki prekrivači, mekani tepisi i jastuci odišu toplinom i daju slojevito teksturisanje koje nam je zimi potrebno. Zemljane nijanse posteljina, sa samo par diskretnih detalja, pozivaju na udoban, miran san, i jutarnju kafu u krevetu. Osim posteljina, ovaj period svakako obeleže mekani prekrivači, ćebad i jorgani sa zanimljivim teksturama. Neka to uvek bude pri ruci, da se utopliš dok gledaš film i piješ čaj. Ukoliko želiš da osvežiš posteljinu ili prekrivače, veliki izbor potraži ovde. Na ovaj način u domu stvaramo toplu atmosferu i izuzetan osećaj prijatnosti koristeći neutralne i svetle tonove kako bismo dobili dodatnu svetlost. Nova vrsta tkanine se ove zime probila kao dobar trend i sve više smo opsednuti njom, a koristi se baš na nameštaju! Nameštaj u mekom tkanju kao da je napravljeno od ćebeta ili žargonski od plišanog mece – materijal se zove „bouclé“. To je dodatno brazdani, pomalo kovrdžavi tekstil,  najrasprostranjeniji na štofu fotelje.  U ovakvoj kombinaciji fotelje dobijaju dvostruku udobnost – ergonomijom same fotelje, ali i ekstra udobnost samog materijala. Nameštaj postaje krajnje simpatičan kao neka od plišanjih igračaka, gde nam preostaje samo da se udobno smestimo i uživamo. Takođe, izdvojili bismo novu vrstu tepiha, čiji je sinonim mekano i udobno. Vizuelno podsećaju na čupave tepihe, ali je razlika u većoj gustini, mekoći i kraćim nitima. Hod po takvoj vrsti tepiha je vrlo prijatan osećaj, noge kao da utonu u mekoći i toplini. To je razlog zbog kog se većina odluči na velike dimenzije kako bi se pokrio što veći deo prostorije.

Duh Afrike

 

Globalni uticaji i povezanost, koji su nam različiti uređaji omogućili, doprinelo je globalnom proširenju različitih kultura i trendova. Čak i u neka područja koja su različita i potpuno strana domaćem okruženju postaju prihvatljiva i poželjna. Svi postajemo svetski putnici, koji ne poznaju granice, a ove godine posebno smo insiprisani Afrikom. Boje koje dominiraju su zelena, tačnije nijansa poznatija kao „trava zelena“, zatim bež, boja drveta i zlatna. Prekrivači i jastuci nisu ravni i glatki, već imaju različitu teksturu, a neretko možemo videti animal print. Ali naravno, dominantnu ulogu ima dekoracija. Slike inspirisane afričkim lepoticama i životinjama, velikih dimenzija, koji krase veći deo zida. Veliko saksijsko cveće, intenzivno zeleno, razgranato i čupavo. Zatim, figurice raznih boja, oblika i dezena – životinje, maske, statue, dream catcher-i... :) Ukombinuj ih sa nameštajem u svom domu i odmah će dodati toplu atmosferu, inspirisaće te i podstaći na akciju.

Atraktivan nameštaj

 

Atraktivan nameštaj je uvek u modi. Jake linije, postojanost i dobar oblik je ono što svaki nameštaj čini interesantnim. Ove sezone preovlađuju različiti materijali i kombinacija istih. Drveni sto sa crnim metalnim nogama, plišana fotelja sa drvenim nogama i mnoge druge. Takođe, akcenat je na velikim i udobnim foteljama, gde ćeš poželiti da provedeteš veći deo vremena. Ako tome dodaš i boju tkanine onda dobijaš pravu stvar ove sezone! Prihvati bogate tonove boja koje plene nameštaj u ovoj godini i daj dozu luksuza svom domu.

Stilske igre

 

Sve više popularni u svetu uređenja doma su „granny chic“ enterijeri. U njima dominira svojevrsna stilska igra različitih komada nameštaja iz drugih epoha, ponešto novo i ponešto staro, ukombinovani zajedno u skladnu celinu. Izaberi svoj glamurozni dekor i dodaj mu dozu starosti, i time od enterijera napravi specifičnu ambijentalnu celinu. Pozitivna stvar kod ovog stila jeste sloboda. Ne moraš previše da brineš o uklapanju boja i materijala, jer je sve dozvoljeno. Zapravo je i poželjno. Koža, pliš, drvo, nedovršene obrade na zidu ili nameštaju, staklo, mermer, veliki kristalni lusteri, glomazne fotelje i komode – kao što smo već rekli, igraj se, pusti mašti na volju i kasnije uživaj u pogledu.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!