locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Letnji makeover

Objavljeno: 2020-06-09 07:54:37
Kategorija: Blog

Spoljašnji prostor je u većini slučajeva produžetak vašeg zatvorenog životnog prostora i bez obzira na veličinu, u njemu bi trebali uživati u gotovo bilo koje doba godine. Bilo da se radi o maloj ili velikoj bašti, balkonu ili terasi, postoji mnogo rešenja koja će ih pretvoriti u vašu oazu mira i uživanja.

Možda se na prvu ne čini tako, ali zapravo je vrlo jednostavno potpuno promeniti izgled vašeg spoljašnjeg prostora. Potrebno je samo malo planiranja, nekoliko pametnih trikova i Emmezeta!

 

Pretvorite terasu ili balkon u „novu“ dnevnu sobu

Stvorite prijatan prostor za odmor i uživanje na vazduhu ulaganjem u baštenski nameštaj.

Upotreba nameštaja koji može da podnese promene vremenskih prilika doprinosi istinskoj udobnosti života na otvorenom. Zavirite u našu ponudu ovde i stvorite svoju savršenu oazu.

Viseća ljuljaška? Da! Da! I da!

Viseće stolice ili viseće ljuljaške veliki su hit i idealna rešenja za uživanje i opuštanje na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru. Sedište je dizajnirano tako da visi sa čeličnog okvira čineči je istovremeno vrlo snažnom i stabilnom, a uz dopunu mekanih jastuka, toliko nežnom, da dok u njoj ispijate svoje omiljeno piće ili čitate neku zanimljivu knjigu, imate osećaj kao da lebdite na oblaku.

 

Dodajte svojoj bašti život dekoracijama

Spomenuli smo kako je spoljašnji prostor zapravo produžetak unutrašnjeg, stoga nema razloga da ga ne dekorišite jednako lepo, kao što biste to učinili i sa svojim dnevnim boravkom. Poigrajte se sa dekorativnim predmetima poput svećnjaka, vaza i dekoracija za zid. Teksturama, oblicima i bojama pokušajte da uskladite unutrašnji i spoljašnji prostor.

Nešto drugačije

Jednostavno, ali vrlo efektno! Treba vam nekoliko ramova za slike raznih dimenzija i boja, malo žice ili lepak i veštačke biljke da ih ispunite. Oprobajte se u ovom mini DIY projektu i unesite malo boje na dosadan zid.

 

Oplemenite terasu tepihom

Ko kaže da su tepisi samo za unutrašnji prostor?  Odaberite tepih zanimljivog dezena, koji se slaže uz baštensku garnituru, zatim postavite nekoliko podnih jastuka i uverite se sami koliko će ta kombinacija doprineti izgledu vaše terase ili balkona, i pretvoriti ih u savršen prostor za zabavu i opuštanje na otvorenom.

Dašak boje

Nemojte previše da komplikujete. Unesite dašak boje detaljem poput komada nameštaja u plavoj, žutoj  ili modernoj petrolej boji ili dekorativnim jastucima koji će dodatno podići celokupni utisak.

 

Ogledala. Da, ogledala!

Ako tražite načine kako da povećate prostor svoje bašte, u dvorište možete okačiti ogledala jer će tako prostor delovati veće nego ikada pre, s obzirom da ogledala stvaraju iluziju većeg prostora.

Ako postoji mračan, tmurni kutak, pokušajte da ga transformišete ogledalom, i verujte, stvorićete jedinstveno i bajkovito mesto na kojem će vam pozavideti sve komšije.

Uložite u saksije za cveće

Bez obzira da li je vaš spoljašnji prostor mali ili veliki, ne možete pogrešiti sa biljkama. Stavite ih u teglice ili dekorativne pletene korpe. Postići ćete još bolji efekat ako ih razvrstate i postavite na različite visine. Kao postolje za postavljanje manjih teglica možete da koristite drvene police. Time dobijate i jedinstvene dekorativne skulpture. Takođe, na ovaj način moći ćete češće da menjate izgled svoje terase ili balkona jednostavnim premeštanjem teglica.

 

Čistoća na prvom mestu!

Pre bilo kakvih zahvata važno je da sve bude uredno i očišćeno. Čišćenje prljavštine koja se skupila na popločanom delu dvorišta, vašoj terasi ili balkonu pomoći će vam da odmah uočite razliku u boji i osvežite prostor. Zato pokušajte što detaljnije da obavite posao i naravno odstranite mahovinu i korov prilikom čišćenja. Dekorativno i korisno rešenje – sakrijte ružnu i dosadnu površinu postavljanjem paravana. Okačite na njega male teglice sa začinskim biljem, pa će vaše salate i jela uvek biti upotpunjeni savršenim začinima, koji su na dohvat ruke.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!