locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Skladišni ili pomoćni ormar - da li je vredno imati takav komad nameštaja?

Objavljeno: 2022-06-21 12:24:10
Kategorija: Blog

 

Dobra organizacija je pola bitke. Čak i u slučaju čišćenja. Sredstva i pribor za čišćenje, kao i veći aparati koji se koriste tokom čišćenja, moraju se negde odložiti. Vrlo često se čuvaju u kupatilu ili kuhinjskim ormarićima. Tokom svakodnevnog čišćenja ili skladištenja velikih razmera, ovo može biti problematično i nepraktično, jer morate tražiti potrebne proizvode u različitim prostorijama. Za to je dobra ideja izdvojiti jedan poseban ormar. Pomoćni ormarići su odlično mesto za skladištenje sredstava za čišćenje. Može se postaviti u hodnik ili u drugu prostoriju pogodniju za to. To će vam pomoći da imate sve pri ruci i na jednom mestu. Da li se isplati ulagati u ovu vrstu ormara, i ako jeste, kako ga odabrati? Potražimo odgovore zajedno!

 

Za šta se koristi skladišni ormar?

 

Metalni ili drveni pomoćni ormari su nameštaj koji služi za skladištenje svih alata, opreme i pribora potrebnih prilikom čišćenja kuće ili stana. Dobijate brz i lak pristup sredstvima za čišćenje prozora, tuševima, toaletima. Nekada su svi takvi proizvodi i oprema za čišćenje bili smešteni na raznim mestima, odnosno u kuhinji, kupatilu ili toaletu ili u hodniku. Primećujete da ni ovo nije baš prijatno, jer trčanje od sobe do sobe značajno produžava vreme čišćenja. Skladišni ormari sada se moraju imati ne samo u svakom domu, već i u svakom preduzeću.

Skladišni ormari će se isplatiti, ne samo da bi olakšali održavanje čistoće svakog enterijera, već i da kontrolišu potrošnju deterdženata. Sve što treba da uradite je da pogledate u orman i procenite koja sredstva za čišćenje ponestaju, šta treba da kupite. To je nameštaj koji ne zauzima mnogo prostora, a ipak pruža mnogo prostora za skladištenje, omogućavajući vam da koristite svaki njegov ugao.

Zato razmislite o kupovini pomoćnog ormara za vaš dom. Koje su prednosti korišćenja? Pa, činjenica da će svi uređaji i pribor imati svoje mesto, a pritom ništa nepotrebno neće biti vidljivo i tako loše uticati na estetiku enterijera. Ovo nije samo izuzetno praktično, već i veoma bezbedno rešenje ako ste član porodice sa malom decom ili imate kućne ljubimce.

 

 

Pomoćni ormar - šta odabrati?

 

Pomoćni ormari su dostupni u mnogim modelima. U prodavnicama se ovaj tip nameštaja može naći u najjednostavnijim oblicima, koji su napravljeni od izuzetno izdržljivih materijala, otpornih na oštećenja. Ili one koje podsećaju na tradicionalne ormare za odeću ili alate, tako da se lako mogu kombinovati sa opremom prostorije. Mogu se napraviti od šperploče, drveta ili metala. U svakom ormaru dizajniranom za skladištenje opreme i sredstava za čišćenje, unutrašnjost je podeljena tako da se sve može udobno odložiti i staviti u njega bez ikakvih problema.

Za pomoćni ormar u vašem domu možete izdvojiti i komad drvenog nameštaja koji imate ili komad nameštaja po meri i prilagoditi ga u skladu sa tim. Upamtite da je ovo rešenje pomoću kojega ćete izbeći postavljanje dodatnog nameštaja u sobe. Ugrađeni nameštaj daje velike mogućnosti za personalizaciju njegovog enterijera. Već možete razmišljati o tome tokom dizajna. Biće vam potrebne dodatne police, vešalice, kontejneri... Najbolje je da se unapred upoznate sa mogućnostima koje nudi tržište i sopstvenim potrebama. U tom slučaju ćete ga prilagoditi svojim potrebama i kreirati veoma funkcionalan, udoban ormar za kućno posuđe.

 

Oprema za skladišne ormare

 

Pomoćni ormar ćete moći da iskoristite na najbolji način, ako je unutrašnji prostor dobro uređen. Ako se odlučite za ovakav ormar, možete biti sigurni da će to biti pogodno mesto za odlaganje. Zapamtite da pre nego što posetite onlajn prodavnicu u potrazi za odgovarajućim ormarom, prvo morate pažljivo izmeriti svoju opremu, posebno onu veću. Ovo će vam omogućiti da odaberete garderobu odgovarajuće veličine, dubine i širine.

Pitate se kako bi takav ormar trebao biti opremljen? Unutrašnjost je veoma važna, jer će vam omogućiti da u nju lako stavite kantu ili usisivač. Obično se ovi veći predmeti postavljaju na dno tako da se lakše izvlače.

Ne možete zaboraviti poseban gornji deo, gde ćete moći da odložite sve metle, četke i krpe sa dugim ručkama, pa čak i štapni usisivač. Mopovi sa ručkama mogu da se okače na vrata ormara, ali tako da se slobodno zatvaraju.

Kod ormara je bitno da ima odvojene police. Trebalo bi da budu različite visine. Višestruke police će biti pogodne za skladištenje deterdženata i posuđa koji zauzimaju malo prostora kao što su sunđeri, krpe, gumene rukavice. Na donje police možete staviti četke, lopatice, zalihe papirnih ubrusa ili toalet papira. Odlična ideja je u ormar staviti štap ili vešalicu, da okačite odeću koju koristite prilikom čišćenja.

 

 

Pribor za pomoćni ormar

 

Unutar vašeg pomoćnog ormara možete postaviti specijalne dodatke u obliku polica. Pravilna oprema je veoma važna. Ovo je posebno dobro rešenje ako običan prazan orman adaptirate u ekonomske svrhe. Police na izvlačenje sa pregradama su posebno dizajnirane tako da u njih možete lako da postavite opremu za čišćenje. U ponudi imamo gotove police koje je potrebno pričvrstiti unutar ormana ili na njegova vrata, a koje će vam olakšati održavanje reda u vašem pomoćnom ormariću.

 

Gde postaviti skladišni ormar?

 

Ne postoji određeno mesto. Dakle, kada ga tražite, vodite se sopstvenom praktičnošću, mogućnostima i veličinom prostora. Izaberite lako dostupno mesto - hodnik, predvorje, ostavu ili čak kuhinju ako ima dovoljno prostora za takav ormar.

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!