locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

U kom stilu srediti stan?

Objavljeno: 2022-06-21 12:07:21
Kategorija: Blog

 

Pošto ste već upoznati sa činjenicom da komade nameštaja treba pažljivo birati, kombinovati, treba da budu funkcionalni i povezani, odlučili smo da obratimo pažnju na različite stilove uređenja stanova i na taj način pomognemo da vaš stan postane poželjno i udobno mesto za odmor.

Ne možete da odlučite u kom stilu da ukrasite unutrašnjost svog stana? Evo nekoliko ideja.

Postoji veliki broj stilova koji se mogu koristiti prilikom ukrašavanja stana. Ovog puta ćemo pogledati one koji su trenutno najpopularniji. Minimalistički stil, industrijski, savremeni ili stil francuske provanse? Slažemo se, veoma teška odluka. Ali mi smo tu da vam pomognemo ili bar pokušamo.

 

 

MINIMALISTIČKI STIL

 

Ukoliko ste ljubitelj jednostavne arhitekture i elegancije, postoji mogućnost da ste već na pravom putu odabira željenog stila. Minimalistički stil uređenja enterijera odlikuje se jednostavnošću i neutralnošću bez preterane dekoracije i neobičnih ukrasa koji nisu poželjni u ovom stilu. Ovaj stil teži da dobije otvoren, čist i prozračan estetski prostor prijatan oku, a sa druge strane funkcionalan. Naravno, ne mislimo da sve treba da bude belo i dosadno, slobodno unesite trenutno popularne pastelne boje i nekoliko komada drveta da unesete malo topline u vaš stan.

 

 

INDUSTRIJSKI STIL

 

Vrlo često vas u američkim filmovima privuče dizajn - tzv. loft stanovi u potkrovlju? Pa da, to je današnji industrijski stil dizajna enterijera kao odjek urbanog života. Za industrijski stil odlučićete se u zavisnosti od lokacije stana. Veoma je popularan ako je u pitanju stan u potkrovlju ili nešto veći stan zbog tamnih boja koje ga karakterišu. Sama reč industrija će vas asocirati na ciglu, neobrađeno drvo, metal i tamne boje poput crne i sive. Ako postavite drvene grede na plafon, beton na pod i cigle na zidove, uradili ste dobar deo posla u postizanju industrijskog stila. Detalji bez kojih ne možete, naravno, uključuju metalno osvetljenje zlatne ili ružičasto zlatne, vidljive i izložene sijalice. Prostor možete upotpuniti komadom nameštaja kao što je sofa upečatljivih toplih boja i verujte nam, vaš stan će se sigurno iznajmljivati tokom cele sezone.

 

 

STIL FRANCUSKE PROVANSE

 

Ako se vaš stan nalazi van glavnih gradova i više je ušuškan u maloj samoći, predlažemo stil francuskog sela. Na taj način ćete svojim gostima pružiti umirujuću atmosferu, udobnost i mir. Zapravo, sve što im je potrebno na odmoru, punjenje baterija. Ukrasite svoj stan u zemljanim tonovima i unesite drvo i kamen u prostor. Obavezno začinite prostor sveže orezanim cvećem iz bašte. I voila, uživajte!

 

 

SAVREMENI STIL

 

Na kraju, donosimo vam savremeni stil. Može se reći da je ovo stil za neodlučne, pa žele da spoje popularne trendove i različite stilove u jedan - savremeni stil. Naravno, prednost modernog stila je u tome što vaš stan neće brzo "izaći iz mode". U takvim stanovima možete da pronađete mešavinu modernog nameštaja, dizajnerskog nameštaja i savremene umetnosti. Najčešće korišćeni materijali su mermer, beton i teraco koji daju luksuz stanu. Stil karakteriše neutralna paleta boja sa upečatljivim komadima dekoracije koji će biti u centru pažnje.

 

 

Nadamo se da ste dobili bar malo inspiracije i želju da svoj stan uredite u nekom od objašnjenih stilova. Pustite mašti na volju, poigrajte se bojama i materijalima i učinite svoj stan poželjnim mestom za opuštanje i uživanje. Verujte nam, nećete požaliti!

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!