locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Spoljna rasveta - lampa sa senzorom pokreta za prijatniju i lepšu baštu

Objavljeno: 2022-06-24 17:37:21
Kategorija: Blog

 

Osvetljenje bašte, terase ili fasade zgrade mnogo pomaže u svakodnevnom životu. Uveče olakšava kretanje i čini da se ukućani osećaju sigurnije. Spoljne svetiljke se mogu kupiti kao modeli sa senzorom pokreta ili sa senzorom sumraka. Pogledajte kako će takvo pametno osvetljenje vašu baštu učiniti još lepšim i prijatnijim mestom.

 

Šta su spoljne svetiljke sa senzorom pokreta?

 

Spoljna lampa sa senzorom pokreta je svetlosni element koji pored sijalice ima i senzor, zahvaljujući kome se lampe automatski pale kada se neko kreće u blizini. Spoljna rasveta sa ugrađenim senzorom je popularno rešenje ne samo za prednju fasadu, već i u privatnoj bašti. Spoljne lampe sa senzorom pokreta su jedinstveni dodaci i svakako ih vredi proučavati.

Vreme osvetljenja spoljnih svetiljki sa senzorima može da varira i obično nema problema sa podešavanjem vremena osvetljenja prema ličnim željama korisnika. Popularni proizvodi mogu imati ne samo određeno vreme osvetljenja, već i intenzitet i boju svetlosti.

Takvo osvetljenje se često koristilo u proizvodnim halama na mestu skladištenja robe, gde je ručno osvetljenje i gašenje svetla od strane zaposlenih bilo veoma problematično. Danas se ova vrsta proizvoda koristi u bašti, na balkonu i terasi, ali i u unutrašnjosti kuće ili stana.

 

Zašto odabrati spoljno osvetljenje sa senzorom pokreta?

 

Prelepe spoljne lampe su proizvodi koji vam omogućavaju da hodate po kući čak i u sumrak.

U našoj ponudi ćete pronaći najlepšu i najpraktičniju spoljašnju rasvetu kao i atraktivne lampe sa senzorom pokreta. Omogućavaju vam da provodite vreme van kuće čak i kada je već mrak, olakšavaju kretanje po baštenskim stazama i prilazima i pružaju osećaj sigurnosti. Svetlost je jedinstven, iako često potcenjen element dekoracije - uz njegovu pomoć možete da kreirate originalne baštenske enterijere koji će oduševiti sve.

Ovakva spoljašnja rasveta može vam znatno olakšati život. Uključiće se kada ste u blizini, osvetljavaće put, olakšavajući i sigurnije dolazak do ulaznih vrata ili baštenske kućice.

Pozitivne strane osvetljenja koje je opremljeno senzorima pokreta su brojne. U našoj ponudi možete pronaći mnogo zanimljivih proizvoda iz ove kategorije koje vredi pogledati. Koja spoljna lampa sa senzorom će biti najpogodnija za ulazna vrata?

Proizvodi senzora pokreta su komponente koje mogu imati različite oblike kao što su viseće lampe, zidne lampe i rasvetni stubovi. Postoje i moderna, ekološki prihvatljiva rešenja - solarno osvetljenje sa senzorima, koje postaje sve popularnije.

Kod ulaznih vrata dobro je postaviti viseće ili zidne lampe. Viseći model je idealna opcija, posebno kada postoji mali krov iznad ulaznih vrata ili ako se okvir vrata nalazi u udubljenju. Tada će viseća rasveta savršeno osvetliti vrata i prostor ispred njih. Dobra ideja bi bila ugradnja zidnih lampi. Mali LED reflektori usmereni ka ulazu dobro će osvetliti ulazni prostor.

Ne postavljajte rasvetne stubove ili podne lampe, posebno male, na prednjoj strani, jer njihova svetlost obično ne može dobro da osvetli vrata.

 

 

Koja lampa sa senzorom pokreta će biti najbolja u baštenskom prostoru?

 

Sa druge strane, u baštenski prostor savršeno će se uklopiti rasvetni stubovi ili podna rasveta od nerđajućeg čelika. Modeli napravljeni u LED tehnologiji ili solarni modeli postaju sve popularniji. LED osvetljenje sa senzorom pokreta je jedinstven i ekonomičan način atraktivnog osvetljenja bašte.

U bašti treba postaviti asortiman koji će izdržati padavine, promenljivu temperaturu i mehanička oštećenja. U slučaju takvih lampi, stoga će se uzeti u obzir izdržljivi visokokvalitetni materijali i pažnja proizvođača tokom proizvodnje proizvoda. Lampa treba da se odlikuje snagom i nepropusnošću, inače se može brzo uništiti u spoljašnjim uslovima.

 

Zašto je vredno investirati u lampe opremljene senzorom sumraka?

 

Zahvaljujući ugrađenom senzoru pokreta, osvetljenje se uključuje u trenutku kada neko prođe. Međutim, postoje takvi modeli lampi koji su opremljeni senzorima sumraka. Ovaj senzor detektuje kada napolju postane previše mračno i automatski aktivira osvetljenje bašte. U slučaju ovakvog proizvoda važno je da sijalice štede energiju, jer kada svetle celu noć troše struju.

 

Kako dizajnirati dobro osvetljenje fasade?

 

Lepo i funkcionalno svetlo poboljšava udobnost života stanovnika kuće i omogućava korišćenje bašte čak i u mraku. Prilikom projektovanja rasvetnih tačaka, dobro je razmotriti koji zadatak treba da ispuni svetlo – da li će biti samo dekorativni element ili će obavljati i praktičnu funkciju.

Na ulaznim vratima vredi postaviti lampu koja će dobro osvetliti ulaz. Takođe je dobro usmeriti svetlost tako da padne na stazu ili prilaz kući.

 

Kako instalirati spoljne lampe u bašti?

 

Sa druge strane, u bašti se možete poigrati lepotom proizvoda za osvetljenje i kreirati neobične aranžmane. Možete koristiti različite vrste lampi, zbog čega je sloboda dekoracije zaista ogromna.

Obavezno proverite asortiman koji imamo. Moći ćete da postavite atraktivno svetlo ispod vidikovca, nadstrešnice ili u prostoru za sedenje u bašti. Jedinstvene boje, dezeni i verzije osvetljenja pomoći će vam da odaberete proizvode za karakter aranžmana kako biste naglasili prirodnu lepotu prostora.

Ne zaboravite da izaberete proizvode namenjene za spoljašnju upotrebu. Asortiman, koji ima odgovarajuće sertifikate, biće izdržljiv, a svetlost koja se koristi u bašti neće pokvariti.

 

Za više inspiracije poseetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!