locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Opremanje doma u paru

Objavljeno: 2021-02-08 16:44:13
Kategorija: Blog

Uselili ste se u nov stan sa osobom koju volite? Iako je ljubav uzajamna, ponekad su ukusi različiti pa tako često dolazi do prepirki oko odabira nameštaja, boja, dekoracija i slično. Pokazaćemo vam kako da „ženske“ i „muške“  boje i stvari pretvorite u univerzalne kako bi postigli savršen stilski balans.

Za zidove koristite neutralne i zemljane tonove kao što su siva, bela, boja peska i slično. Takvi tonovi dobro podnose boje koje ćete uneti kroz sitniji nameštaj i dekoraciju, a prostor će činiti većim i otvorenijim.

Odabir nameštaja je velika stavka jer to ipak nije nešto što menjate svakih nekoliko meseci. Počevši od dnevnog boravka, odaberite trosed sa dvosedom i foteljom za veći prostor, a za one manje tu su ugaone garniture. U slučaju da vam često dolaze gosti da prenoće, dobro je imati garnituru koja može da se razvlači ili klik klak trosed. Birajte neutralne boje kako bi zadovoljili obe strane, a oživite prostor sa zanimljivim jastučićima i prekrivačima. Dodajte tepih koji će sam po sebi podići prostor i učiniti ga toplijim. Stočić treba biti funkcionalan i lep, zato birajte čiste linije koje neće iskakati iz prostora. Dodajte TV komodu, vitrinu i otvorenu policu. Na stalak postavite novi televizor, cool zvučnik i dekorativno cveće. Na zid stavite veliki zidni sat, a u vitrinu ili policu postavite dekoraciju i nekoliko ramova sa zajedničkim fotografijama. Slika na zidu biće šlag na torti.

Trpezariju i kuhinju uredite u sličnom stilu. Kuhinja može biti svetlih tonova, a sa bojama probajte da se poigrate pri odabiru servisa za jelo, pribora i kompleta šolji. Bitna je kvalitetna rerna, frižider i sudomašina. Trpezarijski sto i stolice mogu biti u tamnijoj boji, a dašak svetlih tonova možete dodati sa jastučićima ili navlakama za stolice i stolnjakom. Još samo vitrina za dekoracije i ramovi sa slikama i taj deo je rešen!

Spavaća soba je vaša oaza mira i utočište, stoga preporučujemo takođe neutralne tonove koji umiruju duh i telo. Dodajte dobar i prostran ormar i komodu za odeću, a za nežniju polovinu tu je i stočić za šminkanje.

U kupatilo postavite moderan kupatilski nameštaj i opremite ga kupatilskim potrepštinama i dodacima kao što su četka za WC, držač za toaletni papir i ostala galanterija. Ne smemo izostaviti mašinu za veš i sušaru,  a ako ste ograničeni prostorom savršeno rešenje je kombinovani uređaj koji ima opciju pranja i sušenja. Još dodajte policu na koju možete odložiti peškire i kupatilo je gotovo.

Svaki hodnik treba da ima zidnu vešalicu, dobru komodu i ormarić za cipele, a ni ogledalo nije na odmet. A ispred ulaznih vrata, otirač za cipele je must have!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!