locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Stimulativno radno okruženje

Objavljeno: 2020-06-01 12:44:09
Kategorija: Blog

Sledi  nam početak nove godine, ali u mnogim industrijama i nove radne sezone. Idealno je vreme za osveženjem vašeg radnog prostora, ali i radno-poslovnih ideja. Prirodno svetlo vam je neophodno za produktivan rad, ali okruženje mora da sadrži stimulanse koji će pospešiti kreativnost uma, ali i usresređenost. Emmezeta vam nudi neke od ideja uređenja različitog tipa radnih prostora koja zavise od uzrasta i veličine prostora:

 

1. Dečija radna soba

Prvenstveno treba da bude razdragana, vesela i inspirativna. To je mesto koje će uspeti da privuče dečiju pažnju na duži vremenski period. Mora da bude specifična i originalna kako bi se u njoj deca osećala udobno i skladno. U Emmezeta ponudi su različite dečije sobe sa specifičnim dezenima i detaljima kako bi kod dece pospešila kreativnost. Ne zaboravite da je vaše dete u periodu kada upija informacije i ukoliko mu obezbedite stimulativno okruženje, ono će brže napredovati. Zato organizaciji celokupne dečije sobe posvetite posebno pažnje. Emmezeta preporuka je dečija soba Winnie. Igra prirodnih tonova drveta i bele boje daje nameštaju lep dojam, a iskoristite ostalu dekoraciju u bojama koje plene.

2. Kompaktna dečija radna soba

Nedostatak prostora ne mora nužno značiti sputanost u organizovanju dečije sobe. Neka to postane vaša prednost i maštovitost u osmišljavanju prostora. Kapacitet prostora treba u potpunosti iskoristiti. Emmezeta ima rešenje u vidu dečije sobe Harry – savršena za male prostore. Krevet je odignut od poda i tu se iskoristila prilika za zgodnu komodu sa fiokama i policu za odlaganje stvari. Manje je visine nego klasični kreveti na sprat, a u produžetku kreveta nalazi se radni sto za učenje. Savršeno ukomponovana celina koja štedi prostor, ali je funkcionalno jako dobro organizovana. Dekorišite je interesantnim detaljima, za vaše dete će predstavljati pravo igralište.

3. Opremite kancelariju do poslovnog uspeha

Od nameštaja vam je potreban kancelarijski sto sa fiokama, koji je stabilan i izgleda moćno i kompaktno. Mora da vam gabaritno odgovara i da se unutar njega osećate samopouzdano. Stolica mora biti udobna sa dubokim naslonom i rukohvatima, ipak u njoj provodimo po 8 sati dnevno. Komfor pre svega. To su dve ključne stvari koje čine kancelariju i njihov položaj u njoj je od vitalnog značaja. Prostor oko ulaza i vašeg radnog stola mora da bude slobodan kako bi pozitivna energija nesmetano kružila prostorom. Iza vaših leđa mora biti čvrsti zid koji će čuvati vase ideje i stavove, ukoliko dodate i sliku ona će vas dodatno inspirisati u nove poduhvate. Obavezno postavite police, koje ćete ukrasiti personalnim detaljima i biljkom. U trenucima stresa i umora ne zaboravite da pogledate ka slikama vaših najvoljenijih kako biste se što pre vratili u stabilnost. Komoda sa fiokama je savršeno skladište, kako bi vaša kancelarija izgledala besprekorno. Emmezeta vam zato preporučuje Prima kancelariju po elementima, tako da lako možete birati šta odgovara vašem prostoru. Različiti tipovi stolova, polica i komoda čine bogatu Emmezeta ponudu u opremanju kancelarije.

4. Radni prostor u kući

Ukoliko nemate mesta u svom domu da sebi napravite kancelariju kao posebnu sobu i ograničeni ste prostorom, iskoristite jedan kutak dnevne sobe, koji ćete odvojiti dekorativnim paravanom. Kutak trebate postaviti blizu prozora kako biste imali dnevno svetlo. Izbegavajte da radite u spavaćoj sobi jer vam ne treba takva vrsta opuštene energije, već ona aktivna. Prednost uvek dajte drvenom stolu, njegova prirodna energija uticaće na balans vašeg uma. Nikada sto ne primičite do zida, nego uvek ostavite slobodan prostor ispred kako bi energija mogla da struji. Emmezeta vam preporučuje neutralne tonove i nameštaj koji je prilagodljiv poput Lumia kancelarijskog stola i ormara.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!