locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Poslužite jelo sa stilom!

Objavljeno: 2020-09-16 06:51:15
Kategorija: Blog

Svako domaćinstvo u kuhinji ima pribor i servis za jelo. Bilo da želite da unesete promene u vašu kuhinju i trpezariju, upotpunite postojeće posuđe za serviranje jela ili ispijanje šolje kafe i čaja, ili samo promenite neki sitni detalj prilikom serviranja stola, pri tome vam je estetski faktor bitan. Dobro je znati nešto više o materijalu samog posuđa, njegovoj izdržljivosti i da li ga možete koristiti u sudomašini i mikrotalasnoj pećnici.

Izrada posuđa poznata je još od antičke Grčke, i prvo posuđe napravljeno je od keramike i gline. Od tada su se keramički materijali dosta promenili i danas su kompleksniji, razlikuju se po načinu obrade, visini temperature na kojoj se peku i dodacima koji se prilikom proizvodnje dodaju.

Sa servisom za jelo je vrlo lako pratiti želje, praktičnost kao i modne trendove.

 

Ako težite klasici, nabavite elegantan i bezvremenski servis, što ćete postići minimalističkim dizajnom, jednostavnim kružnim oblicima, tradicionalnim i klasičnim izglednom šoljica i pretežno svetlim ili belim bojama.

 

Ukoliko ipak volite boje, izaberite šare po želji, ali pripazite, oni ne bi trebalo da budu prenaglašene.

 

Kada govorimo o oblicima, ako volite različite oblike i nepravilne ivice, tada je za vas više barokni ili starinski stil servisa za jelo.

Međutim, u današnje vreme se vraćaju minimalizam, beli okrugli oblici, koji sve više zamenjuju do nedavno najpopularnije kvadratne tanjire.

 

U svakom slučaju kombinacija mogućnosti izbora: boje, oblika, dezena i veličine su mnogobrojne, pa uz Emmezetinu ponudu možete da budete sigurni da ćete uspeti da pronađete savršeno posuđe baš za svoj dom!

 

Takođe, pored izgleda i dizajna, odluku o izboru odgovarajućeg servisa za jelo trebalo bi da donesete i na osnovu kvaliteta i vrste materijala od kojih je napravljen.

Kod posuđa za serviranje možemo da razlikujemo nekoliko vrsta materijala:

- keramiku

- porcelan

- Arcopal 

- new bone China

- i najekskluzivniji materijal Bone China

Razlika između Bone China i New Bone China materijala je ta što Bone China sadrži koštani pepeo životinjskog porekla, a New Bone China zamenjuje koštani pepeo životinja fosfatima i karbonatima iz hemijske industrije. New Bone China posuđe u Emmezetinoj ponudi je vegansko jer u sebi ne sadrži materijale životinjskog porijekla.

 

Svakako pre korišćenja i kupovine proverite da li je izabrani servis za jelo pogodan za pranje u sudomašini, kao i da li može da se koristi za podgrevanje u mikrotalasnoj pećnici.

 

Obavezno pogledajte Emmezeta program posuđa i sigurno ćete naći nešto što vam odgovara.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!